To je to što me zanima!

Zasladite se Sirom s lanenim uljem i Kraljevskim sendvičom

Sušeni losos, mozzarella, namaz od tune, zelena salata, rajčica, sir i krastavac slojevi su pravog bogatog sendviča za kraljevske zalogaje i vruće ljetne dane
Vidi originalni članak

Sir s lanenim uljem

25 min/jednostavno/za 4 osobe

Sastojci: 350 g svježeg kravljeg sira (do 10% m.m.), 6 žlica jogurta (do 1,5% m.m.), 6 žlica lanenog ulja, 1 žlica Cvjetnog meda Podravka, 1 jabuka (200 g), 4 suhe šljive, 1 kruška (170 g), 2 žlice mljevenih oraha

Priprema: 

Sir, jogurt i laneno ulje dobro izmiješajte u električnoj mješalici u homogenu smjesu. Dodajte med, narezanu jabuku, šljive, krušku, orahe i sve dobro izmiješajte. Poslužite kao kvalitetan obrok za početak dana. 

Savjet: Ovako pripremljeno jelo dat će vašem organizmu potrebne nezasićene masne kiseline, vitamine, minerale, proteine, ugljikohidrate i vlakna za nutritivno izbalansiran obrok. Voće možete mijenjati prema sezoni. 

Kraljevski sendvič 

10 min/jednostavno/za 4 osobe

Sastojci: 2 EVA Tuna namaz classic (2x100 g), 4 veća peciva (integralno pecivo), 200 g rajčica, 4 lista zelene salate, 4 ploške ementalera, 100 g mozzarelle, 4 ploške sušenog lososa (50 g), 1 krastavac, nasjeckani kopar za posluživanje

Priprema: 

Pecivo prerežite uzduž u tri sloja. Prvu plošku namažite Eva tuna namazom classic, po namazu rasporedite list zelene salate, rajčicu narezanu na ploške, položite plošku ementalera, poklopite s drugom šnitom te nju premažite EVA tuna namazom, ploške mozzarelle, plošku sušenog lososa i narezani krastavac i poklopite. Postupak ponovite i za preostala peciva. 

Savjet: Umjesto lososa možete upotrijebiti EVA Tuna komadiće u biljnom ulju. 

Savjet nutricioniste: 

Još davno, Hipokrat je napisao ..."Neka hrana bude tvoj lijek!" Obrok koji danas preporučujemo za doručak, upravo je takav. Svježe voće, lanene sjemenke i malo meda s kremom od svježeg sira i lanenog ulja znači da ćete u organizam unijeti masne kiseline iz lanenog ulja u kombinaciji s bjelančevinama iz mladog kravljeg sira te osigurati hranjive tvari za potrebnu energiju i vitalnost. Sendvič je nezaobilazna hrana naše civilizacije. Po načinu pripreme kao i konzumacije, sendvič pripada u skupinu brze hrane, ali ovisno o upotrebljenim namirnicama može predstavljati izuzetno kvalitetan, dobro izbalansiran obrok. 

Podravka Vam za današnji ručak predlaže jedan upravo takav, ali i obogaćen vitaminima, mineralima, oligoelementima i dijetalnim vlaknima, kao i proteinima iz sira i lososa što će, osim iznimnog okusa, ovom obroku podariti neophodne masnoće kao i poželjne omega-3 i omega-6 masne kiseline. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Tean 16.07.2013.

    "sendvičom"? - zar nije bolje "sendvičem"?

  • twinsi2 16.07.2013.

    Sve je to fino ali ja bih rađe malo podravca i fetu kruha:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare