To je to što me zanima!

Zašto lažemo? Ona umanjuje broj partnera, a on pretjeruje...

Statistike otkrivaju da su se muškarci seksali s dvostruko više partnerica nego žene, no to je zato jer žene ne žele ispasti promiskuitetni, a muškarci neiskusni
Vidi originalni članak

Muškarci od  25. do 44. godine imali su u prosjeku oko šest partnerica, a žene od tri do četiri partnera, otkriva američka studija "Arhiva seksualnog ponašanja". Oko 35 posto muškaraca u toj dobi ima seksalo se s više od 15 žena, dok više od 15 partnera ima tek10 posto žena tih godina. Postoje brojne sumnje u istinitost navedenih brojki jer i muškarci i žene lažu kako bi ostavili bolji dojam, tvrde istraživači.

Koliko je previše?

Koliko seksualnih partnera je previše i zbog čega je taj podatak još uvijek nešto o čemu se laže u odnosima, tema je novog filma "Koji je tvoj broj" s Annom Faris. Film stavlja u prvi plan seksualne navike ljudi, osobito žena kojima se pripisuje epitet "lake" i promiskuitetne ako imaju više od nekoliko partnera. Dvostruka mjerila po tom su pitanju već dugo prisutni u ljudskom društvu, a ni sve veća emancipacija to nije promijenila.

Za žene diskriminacija ne staje tu, jer ne samo da su pod pritiskom da su promiskuitetne, već ako kažu da su imale manji broj partnere, klasificira ih se kao neiskusne.

- Žene su u teškoj poziciji. Na početku seksualnog života mnoge se žure obaviti to kako ne bi bile djevice i imale iskustva, no kasnije svaka druga žena laže partneru s koliko ih je bila, premda je brojka najčešće slična njegovoj - smatra profesorica sociologije Kathleen Bogle.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • NinaBonita007 08.10.2011.

    glupo je da se takve stvari lažu! ja iza svake svoje veze stojim pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću :) i nikada je neću niti zatajiti niti se posramiti zbog nje. eto.

  • kikibonbon23 07.10.2011.

    zavisi kako se gleda, imala sam ja prije muza 5-6 ali ni jedan nije sluzbeno usao, osim muza naravno! :)sve to prije Njeg je bilo neozbiljno i mladenacki, kuzite sta mislim? :)

  • maxich 07.10.2011.

    ima nas i iskrenih, koji nitine uvećavamo niti ne umanjujemo. i br. partnera govori o osobi. pogotovo o ženi- ako je imala puno partnera ili je glupa ili je nemoralna. u svakom slučaju, mislim da niti jedna nije materijal za brak- ili će ovu prvu netko okrenut mužu iza leđa ili će se ova druga sama bacit na nekog drugog. žena koja zna s kime ide u krevet, koja zna za zaljubljenost i za ljubav, neće si dozvoliti velik br. partnera jer se sexom i veže za osobu s kojom spava, drugim riječima, bit će joj bitna osoba s kojom je legla u krevet (ili na neko drugo mjesto hehe).

Komentiraj...
Vidi sve komentare