To je to što me zanima!

Zašto želite ovaj posao? Evo što odgovoriti na to trik pitanje

Pokušajte se kloniti uobičajenih odgovora koje svi daju jer vam je ovo prilika da budete što jeste i govorite iz srca, Ipak, ne zaboravite da se želite prikazati kao netko pun entuzijazma, dinamičan i jako motiviran
Vidi originalni članak

Kada ste na razgovoru za posao, želite da vas pitaju zašto želite baš taj posao. To pitanje daje vam najveću mogućnost da ga iskoristite u svoju korist. Poslodavac tim pitanjem želi shvatiti što je vaša motivacija za specifični posao i koliko ga želite.

Tim pitanjem poslodavac vam zapravo govori: 'Evo ti prilika da me uvjeriš da si ti prava osoba koju trebam za taj posao'. U odgovoru bi trebali navesti posebne stvari iz svoje karijere, iskustva, talente, hobije, obrazovanje i slično što vas čini idealnim za određeni posao. Uvijek dodajte i da će vam novo mjesto biti intelektualni izazov i prilika da nastavite s izgradnjom svoje karijere u pravom smjeru. Ponudite i konkretne razloge zašto vam se sviđa firma za koju želite raditi.

U AUSTRALIJI Video koji slama srce: Dječak žrtva bullyinga alarm je za sve

Pokušajte se kloniti uobičajenih odgovora koje svi daju jer vam je ovo prilika da budete što jeste i govorite iz srca. Ipak, ne zaboravite da se želite prikazati kao netko pun entuzijazma, dinamičan i jako motiviran. Također, bitno je da obratite pažnju i na to kako govorite. Monoton ton će brzo dosaditi svima i zapravo nitko neće ni čuti što govorite već će samo čekati da prestanete. No ako ste strastveni i uzbuđeni, sva pažnja će biti na vama i tome što govorite, piše Forbes.

PORUKA TIJELA Gdje vam se javljaju bore? To otkriva puno toga o zdravlju...

Savjeti kako odgovoriti na pitanje:

  • Pohvalite sugovornika i tvrtku tako što ćete reći nešto povoljno o njihovoj reputaciji, proizvodima i uslugama.
  • Jasno artikulirajte zašto je ovaj posao savršen za vas.
  • Usporedite svoje vještine, iskustvo, obrazovanje i osobnost s opisom posla. Zatim, izrazite koliko su vaše vještine relevantne za posao te kako će vam omogućiti uspjeh u organizaciji.
  • Objasnite zašto je taj posao idealan za vas i zašto ste vi idealni za taj posao.
  • Objasnite ukratko zašto vjerujete da će vam ovaj posao pomoći da rastete i napredujete u karijeri.
  • Navedite nekoliko primjera kako ćete pomoći tvrtki.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Mthesecond 21.02.2020.

    Ajoj kad se sjetim jednom davno kad sam kao nesto mladji aplicirao za jedno "obicno",radno mjesto,prosjecno zanimanje,na kratak period da nesto zaradim,I dosao ja tamo u neki nazovi ured,a tamo komisija,njih troje za stolom i pitanja ko da se radi o poslu raketnog inzenjera,ko za direktora :))) Brdo "prepametnih" pitanja,pita malo jedan,malo drugi,resetanja..Tu su mi ubili volju za tim poslom,s tim nekim besmislenim pitanjima..Ko da vrbuju kandidate za neku sektu,tako su neka cudna lica imali..Haha..Jedva sam cekao da pobjegnem :))

  • Judita👥 21.02.2020.

    Želim ga jer je super radno vrijeme i nisam u ogradi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare