To je to što me zanima!

Zastrašujuća alergija: Obojala je kosu s kanom i nije vidjela

Fitness bloggerica Chemese Armstrong u frizerskom je salonu odabrala kanu bez kemikalija kako bi prikrila sijede, no koliko je ta kana bezopasna dokazuje njena reakcija
Vidi originalni članak

Ponekad čak i zdravstveno i ekološki osviješteni ljudi mogu proći kroz noćnu moru zahvaljujući prikrivenim kemikalijama u modernoj kozmetici, a upravo to je slučaj 35-godišnje fitness bloggerice Chemese Armstrong. Iako na svom YouTube, Instagram i Facebook kanalu obično dijeli savjete za vježbanje, zdravu prehanu i prirodnu kozmetiku, nakon stravične alergije na kanu za bojanje kose odlučila je upozoriti druge žene da ne nasjedaju na priče o posve prirodnoj kozmetici, piše Daily Mail. 

Chemese je bila svjesna svoje alergije na PPD (Paraphenylenediamine), česti sastojak u bojama za kosu te je upravo zato pažljivo birala načine bojenja sa minimalno ili bez kemikalija. Nakon posjete frizerskom salonu u Teksasu savjetovali su joj korištenje prirodne kane. 

Vrlo brzo nakon tretmana vlasište ju je počelo svrbiti, a lice naoticati. Njezine su oči bile potpuno zatvorene te nije ništa vidjela puna dva dana, a liječnik se plašio kako bi joj alergija mogla utjecati na disanje.

Srećom, to se nije dogodilo te joj je lice i dalje napuhnuto, a tek nakon devet dana počela je ponovno sličiti na sebe. Srećom, više ne osjeća bolove te apelira na druge žene  - "ne treba olako vjerovati ljudima ako vam kažu da je nešto posve prirodno".

Osim natečenosti, rekla je kako joj se ljuštila i koža te da joj je sada prioritet više se čuvati.

 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • mede 23.03.2016.

    nema više prirodnih kozm.proizvoda sve što kupiš u trgovini čista je kemija,ja vjerujem samo u ono što sama napravim kod kuće.ima jedna dobra krema za lice koja se radi od domaćeg voska,vazelina,svinjske masti nesoljene i par kapi e vitamina.super stvar za moju suhu kožu.recept je od moje bake,to su žene prije same pravile pogotovo na selu i svi sastojci su domaći

  • _Varešak_ 22.03.2016.

    Ružna i bez bojenja kose,a sada još gore.

  • miky* m 21.03.2016.

    par godina koristim samo alfaparf preparate za kosu,jako sam zadovoljna

Komentiraj...
Vidi sve komentare