To je to što me zanima!

Zbog ljubavnih romana žene očekuju nerealne stvari u vezi

Ljubavne novele nikada se ne bave ugašenom strašću u dugim vezama ili poteškoćama sa začećem, a zbog idealiziranja stvaraju nerealna očekivanja u vezi
Vidi originalni članak

Generacije žena pod lošim su utjecajem "ljubića", a to uvelike šteti modernim vezama, objašnjava stručnjakinja za veze Susan Quilliam. Iako ljubavni romani čine polovicu prodanih novela, idealiziraju ljubav i seks te čitatelju nameću nerealna očekivanja, dodaje. U njima se rijetko kad javljaju problemi poput ugašene strasti u dugoj vezi ili poteškoće s trudnoćom. Ženski likovi najčešće susreću sudbonosnog partnera koji im mijenja pogled na život, što čitateljicama šalje krivu poruku, upozorava stručnjakinja. Žene bi novi pogled na život trebale steći same kao i upravljati svojim željama, umjesto da njih formira muškarac. 

- Velik broj problema s kojima nam partneri dolaze u klinici pod utjecajem su romantične fikcije. I iako romansa može biti divan temelj za novelu, sigurno nije dovoljan oslonac za dugoročni odnos - ističe Quilliam. 

Napominje da se u ljubavnim bajkama rijetko kad spominju kondomi, što pogotovo na mlade može imati vrlo loš efekt. Dodaje da ljubavnu literaturu nikako ne omalovažava, već da problem nastaje ukoliko čitatelji povjeruju u nju te isto očekuju u stvarnom životu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • PetraPan 08.07.2011.

    ma nema frke, pa nitko to ne shvaća za ozbač. pročitam tu i tamo ljubić, na ponekoj stranici malo šmrccnem...i that's it ! no big deal :)

  • user_114130 07.07.2011.

    paaa... prvo pitanje na spoju će sada biti da li čitaš romane? - da! uf, zaboravio, moram za 10min na poslu biti :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare