To je to što me zanima!

Zbog premalo igre vani, djeca su sve sklonija kratkovidnosti

Kratkovidna djeca su u prosjeku gotovo četiri sata na tjedan manje vani nego djeca s dobrim vidom, a oko dva posto djece od pet do sedam godina treba naočale
Vidi originalni članak

Izlaganje prirodnom svjetlu i promatranje udaljenih objekata ključni su u sprječavanju kratkovidnosti, a za svaki dodatan sat koji djeca provedu vani rizik kratkovidnosti smanjuje se za oko dva posto, utvrdila je studija Sveučilišta Cambridge na 10.000 djece.

Kratkovidna djeca u prosjeku provode  gotovo četiri sata manje u vanjskoj igri na tjedan nego djeca koja imaju dobar vid bez dioptrije.

Znanstvenici vjeruju da djeca koja provode dosta vremena vani manje čitaju, igraju računalne igrice ili gledaju televizor, za koje je otprije poznato da kvare vid. Kratkovidnost je danas puno češća među djecom nego što je bila nekada te oko jedan do dva posto djece u dobi od pet do sedam godina trebaju nositi naočale za ispravljanje vida.

- Potrebno je provesti još istraživanja kako bismo otkrili i izuzeli sve faktore koji našoj djeci kvare vid - rekao je voditelj studije, dr. Justin Sherwin.


Idi na 24sata

Komentari 3

  • guardian_1 30.10.2011.

    ste primjetili kako su oviakvi članci u ovim novinama puni informacijama o tome kako je nešto utvrdila ova pa ona studija u gradovima diljem Amerike, pitam se koliko ima studija koje tako ažurno proučavaju razno razne gluposti i kako ove novine dolaze do tih informacija. sve je to reklama

  • InnaQ 26.10.2011.

    to ti je taj slavni fejs, WoW, cs, cod ovo ono sve to stvara ovisnost a kad se jednom naviknes na to ono vani ti nije zabavno. nedaj se na to i udri vani pa makar bilo po kiši ;)

  • mila 19 25.10.2011.

    java odnija kompjutor i igrice!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare