To je to što me zanima!

Zbog pušenja nakon estetske operacije mogu otpasti obrazi?

Toksini koji u tijelo ulaze pušenjem poput nikotina i ugljičnog monoksida mogu zatvoriti dotok krvi do određenog dijela tijela i uništiti ga, tvrdi plastični kirurg Youn
Vidi originalni članak

Ženama koje su se podvrgnule plastičnoj operaciji grudi, zbog pušenja mogu otpasti bradavice, tvrdi za Daily Mail jedan od vodećih američkih plastičnih kirurga dr. Anthony Youn. Nikotin i ugljični monoksid mogu poremetiti protok krvi u različite dijelove tijela što narušava proces ozdravljenja nakon operacije. Toksini mogu djelovati kao "virtualni podvez" i uništiti dio tijela tako što zatvore dotok krvi u njega, objašnjava dr. Youn. 

- Bojim se svaki put ako pacijentica nakon operacije nastavi pušiti. Postoji velika vjerojatnost da će joj bradavice potamnjeti i jednostavno otpasti. Liječio sam ženu kojoj su nakon operacije bradavice poplavile zato jer su se vene začepile što je dovelo do nakupljanja stare krvi. Krv sam izbacio iz sustava pomoću pijavica - tvrdi dr. Youn.

Ako pušite, a operirali ste trbuh, mogla bi se otvoriti velika rana kojoj treba više od tri mjeseca da zacijeli. Ako pomlađujete kožu licu, a nastavite pušiti, obrazi bi mogli pocrniti i jednostavno se oguliti ostavljajući tek naslage masti. Poželjno je da svi koji se žele podvrgnuti estetskoj operaciji budu nepušači jer će imati manje komplikacija od pušača, tvrdi dr. Youn.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Nata_8 16.12.2011.

    pušenje+estetske operacije= katastrofa

  • sara122 10.12.2011.

    Ma nek' im opadnu, tko se normalan dozvoli mesariti bez potrebe. Ne znaju šta bi sa sobom i sa viškom novaca.

  • zelot 08.12.2011.

    Priče za malu djecu. Otkad već ljudi puše i idu na plastične operacije pa još nikom dosad nisu otpali obrazi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare