To je to što me zanima!

Zbog TV-a djeci se već sa 6. g. sužavaju krvne žile u očima

Djeca koja ispred ekrana provode više od sat i pol vremena na dan imaju za oko 2,3 mikrona uže retinalne arteriole u oku, zbog čega su kasnije skloni bolestima srca
Vidi originalni članak

Današnje generacije djece provode više vremena ispred televiziskih i kompjuterskih ekrana nego aktivno se igrajući, zbog čega imaju veći rizik od razvojoa bolesti srca u kasnijoj dobi, otkrilo je australsko istraživanje. Zbog višesatnog "buljenja" u televizijski ekran djeci se već u dobi od šest godina sužavaju krvne žile u očima, što je rani pokazatelj sklonosti visokom krvnom tlaku i infarktu, pokazala je studija Sveučilišta Sydney na 1492 djece. Djeca koju su gledala televiziju više od sat i pol vremena na dan imala su u prosjeku sužene retinalne arteriole u oku od 2,3 mikrona, za razliku od onih koji manje gledaju TV i aktivniji su.

Više igre, a manje tv-a!

Prema podacima roditelja, djeca u prosjeku provedu dva sata pred televizorom ili kompjuterom, a samo se 36 minuta bave fizičkom aktivnošću.

- Ukoliko bi djeca zamijenila sat gledanja TV-a za igru na svježem zraku, u starijoj bi dobi bila puno zdravija - tvrdi voditelj istraživanja dr. Bamini Gopinath. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • malena82 21.04.2011.

    ma dajte molim vas, pa to su gluposti...ne kvari tehnika dijecu, nego dajte roditeljima neki strucni savijet kako se i u kojim situacijama prema dijeci treba odnositi...u ovakvoj drzavi je za buducnost nase dijece to itekako potrebno..

  • bebasam 21.04.2011.

    Slažem se.Ne valja buljiti u TV,ali to da zbog toga imaju kasnije bolesti srca....E to je već sranje.Ne znaju više šta će im bit "znanstveni rad"pa izmišljaju gluposti.Radije otkrijte lijek za rak koji je u današnje vrijeme pošast u nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare