To je to što me zanima!

Zdrava kosa pliva na vodi, a ona s malo proteina tone

Jednostavnim pokusima može se provjeriti koliko je kosa zdrava, te da li joj nedostaje vlažnosti, proteina ili vitamina te minerala za blistav sjaj
Vidi originalni članak

Napnete li vlas prstima i ona vrlo lako pukne, kosi nedostaje vlažnosti. Ako se, pak, rasteže poput žvakaće gume, tj. ne vraća se u prvotni položaj, nedostaje joj proteina.  S takvom brzom dijagnozom moguće je obratiti pozornost na što kosi u stvari treba. Jer osim što se razlikuje od čovjeka, njene potrebe ovise o vremenu. Uz odgovarajuće pakunge i šampone oporavku će pomoći i hrana: proteini iz mesa, ribe, jaja ili suncokretovih sjemenki, kalcij iz mlječnih proizvoda, a kokos, bilo u hrani ili njegovo ulje umasirano u tjeme, vratit će kosi vlagu i mekoću. Ujedno pomaže i protiv peruti te hrani vlasište. A bez zdravog tjemena nema ni zdrave kose. Što se također lako provjeri: isčupana vlas na kraju bi trebala imati debeli korijen. Osim rjeđeg bojenja, tjeme će ozdraviti redovita, lagana masaža vrhovima prstiju. Nakon pregleda korijena, vlas bacite u vodu: zdrava će plutati, a porozna, kojoj nedostaje vitamina i proteina, potonuti.

>> Vlažnu kosu je lakše raščešljati, no ona također i lakše puca od suhe. Naročito ako se odjednom češlja od korijena. Kako biste to spriječili, prvo raščešljajte vrhove pa krenite od korijena.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare