To je to što me zanima!

Zdrava, njegovana i prekrasna koža samo na francuski način

Uz pomoć francuskih trikova - puno hidratacije, vode, naizmjeničnog tuširanja toplom i hladnom vodom, maski, kocke leda i limuna svaka koža će zablistati
Vidi originalni članak

Imati lijepu kožu znači imati zdravu kožu koja sjaji iznutra, a to je ono nešto što imaju Francuskinje. One znaju da je koža odraz zdravlja i životnog stila, pa u Francuskoj djevojke, učeći od majki, rano razvijaju ritual njegovanja kože. Pritom su manje koncentrirane na bore, a više na brigu za kožu, kaže Mireille Guiliano, autorica knjige “Francuskinje se ne debljaju”. Hidratacija je ključna za zdravlje kože jer koža kao najveći organ stalno treba vodu. Zato Francuskinje piju čašu vode ujutro, čašu prije spavanja te od šest do osam tijekom dana. Kako bi potaknule cirkulaciju, tuširaju se hladnom vodom, odnosno prvo toplom jer otvara pore, a zatim hladnom jer ih zatvara. 

No lice nije dobro umivati vrućom vodom jer širi krvne žile, pa se koža s vremenom opušta te isušuje. Primjerice, Mireille omota kocku leda u krpu te nježno masira lice, osobito područje oko očiju, i to nedugo nakon buđenja. Također na lice stavlja prirodne maske, i to od jagoda, meda i vazelina ili od pomiješanih krastavaca i jogurta. Jedanput ili dvaput na tjedan kriškom limuna namaže lice te ispere hladnom vodom. No Francuskinje ljepotu duguju i kvalitetnom spavanju te posvećivanju dovoljno vremena obrocima, pa svakom obroku posvete najmanje 20 minuta, a to isto preporučuje i Mireille. 

SUNCA SE TREBA ČUVATI

Francuskinje znaju da je dobro određeno vrijeme provesti na suncu, no to rade umjereno. Isto tako ne izlaze bez kreme za sunčanje, sunčanih naočala i ostalih preparata sa zaštitnim faktorom. 

ČISTO LICE PRIJE SPAVANJA

Žene ne bi smjele baš nikad otići spavati a da nisu skinule šminku i očistile lice. Ne samo da nečistoće ulaze u kožu tijekom noći nego se i nakupljaju na jastuk pa se opet prenose na lice. 

KOŽA SE BRIŠE NJEŽNO

Posebna pozornost treba se posvetiti području oko očiju i vratu jer je tu koža najtanja. Poslije pranja ta se područja trebaju nježno obrisati, a nikako se ne smiju snažno trljati ručnikom. 

ULJE ČINI ČUDA ZA KOŽU

Za skidanje šminke Mireille preporučuje sredstvo na bazi ulja jer lako uklanja šminku, a žene ne moraju trljati lice. Također, kap ili dvije maslinova ulja čine čuda za lijepo lice i vrat tijekom noći. 

MANJE KAVE, VIŠE ČAJA

Kako bi što kvalitetnije spavale, Francuskinje se puno kreću tijekom dana jer tako lakše zaspe. Izbjegavaju kavu, alkohol i nikotin jer ometaju spavanje, no zato se preporučuju biljni čajevi. 

SVAKI DAN U ISTO VRIJEME

Budući da tijelo zahtijeva ravnotežu, dobro bi bilo da se žene bude i odlaze spavati u isto vrijeme svaki dan kako bi ga istrenirale, a spavaća soba trebala bi služiti kao mjesto odmora. 

NAJBOLJE SE SPAVA U MRAKU

Od pola sata do sat vremena prije spavanja trebalo bi u spavaćoj sobi sve pogasiti - svjetla, računala i TV. Soba bi trebala biti potpuno mračna, prozračna te temperature oko 20 stupnjeva. 

MANJI OBROCI PRIJE SPAVANJA

Prije spavanja također bi se trebali izbjegavati veliki obroci. Zato se preporučuje večerati od dva do tri sata prije odlaska na spavanje. Francuskinje idu spavati u 23 sata.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • tina1501 29.10.2010.

    baš je lijepa žena,izgleda maldđe od brdo američkih 20-godišnjakinja

  • istina52 29.10.2010.

    nikad u životu nisam koristila kreme za njegu lica, moj ten je savršen, lice mladoliko s obzirom na moje godine. Koristila sam uvijek isti tretman prvo čišćenje lica pod parom od kamilice, zatim masku od žutanjka sa limunovim sokom oko dvadest minuta, a zatim nakon ispiranja prethodne maske dolazi tućeni bjelanjak koji se također drži oko dvadeset minuta na licu, koji zateže bore i poslije njega je lice glatko i to je kraj priče, naravno treba dovoljno sna i zdrave hrane iznutra da se vidi koža iz vana!!!!!!

  • FranjoIštvanić 28.10.2010.

    klasika

Komentiraj...
Vidi sve komentare