To je to što me zanima!

Zeleni čaj još djelotvorniji i zdraviji nakon što se probavi

Osim što pomaže u izgradnji imuniteta, ovaj čudesan kineski napitak pomaže tijelu u borbi s tumorima te sprečava razvoj Alzheimerove bolesti, otkrilo je istraživanje
Vidi originalni članak

Blagotvorni učinci zelenog čaja otprije su poznati, no otkriveno je da nakon što se probavi oni u tijelu postaju još aktivniji te štite od brojnih bolesti. Znanstvenici sa Sveučilišta u Newcastleu promatrali su sastojke svježeg te probavljenog čaja. 

- Nakon što se probavi u organizmu, kemijske supstance koje su ostale od zelenog čaja bile su još djelotvornije. Njihovo djelovanje posebno se odnosi na zaštitu od Alzheimera - izjavio je voditelj istraživanja dr. Ed Okello.

Probavljeni sastojci utječu i na obranu organizma od raka, a u slučaju postojanja tumora usporavaju razmnožavanje njegovih stanica. Stoga se pacijentima oboljelim od raka preporuča pijenje zelenog čaja u velikim količinama. Dvije najvažnije supstance koje sadrži su hidrogen peroksid i protein beta amiloid.

Šalica zdravlja

Prijašnje su studije utvrdile kako polifenoli, aktivne supstance u crnom i zelenom čaju, održavaju zdravlje moždanih stanica. Zeleni čaj Kinezi od pamtivijeka koriste u medicinske svrhe, a sada je on dokazano koristan i može se primjenjivati i kod bolesti koje su danas aktualne, tvrde znanstvenici. Preporučuju pijenje jedne šalice dnevno toga korisnog napitka.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mama967 08.01.2011.

    je nek kaj..jedi govna..

  • user_32967 07.01.2011.

    U koka, srči taj čaj, srčiiiii.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare