To je to što me zanima!

"Želite li impresionirati bližnje, odvedite ih u magičnu Pulu"

Magičan grad, kako novinarka opisuje Pulu, dom je filmskog i glazbenog festivala, a oduševljava svojim kamenim ulicama, netaknutom prirodom i odličnim vinima
Vidi originalni članak

Pula je grad koja se može pohvaliti netaknutom prirodom, izvrsnim vinima i tradicijom ribarstva, riječi su kojima novinarka britanskog The Suna, Lauren Naylor opisala istarski dragulj. 

Impresivna Arena je dom filmskog festivala u srpnju, na pitoresknoj ulici Sergijevaca možete kupiti autohtone suvenire, a cijeli grad možete propješačiti i uživati u kamenim ulicama, opisuje Naylor koju je posebno oduševio glazbeni festival Outlook. 

Festival je prava suprotnost mirnoj Puli i toliko je dinamičan da ga čak ni kiša nije uspjela pokvariti. Pozornica je bila odlična kao i ozvučenje, a najviše me iznenadila razina čistoće. Hrana i piće su vrlo jeftini, piše The Sun

- Ako želite impresionirati one koje volite, povedite ih u ovaj magični grad - istaknula je.

Safari park i medica na Brijunima

Osim Pule, Naylor je uživala i na Brijunima, a najviše su je se dojmila 1700 godina stara stabla maslina i činjenica da se cijeli otok može obići golf vozilom. 

Dodala je da su nekada bili dio Italije, a nakon Drugog svjetskog rata dio Jugoslaviji te da je tadašnjeg predsjednika Tita posjetilo više od stotinu državnih čelnika, ali i holivudske zvijezde poput Sophie Loren, Elizabeth Taylor i Richarda Burtona. 

Glavna atrakcija na otoku za nju je bio safari park s puno mladunaca životinja koje je još Tito dobio, a nakon obilaska preporučila je domaću hranu i medicu.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • nurofeg 02.06.2013.

    evo ja sam bio na Brijunima i u Puli baš 29.5 mogu rec bilo je super i preporucio bih svakome :)

  • Švejk 30.01.2013.

    Daaaaaaa Pula.Pula je zakon.

  • JosJedanSam 21.01.2013.

    pošalji seljaka u Beč i što će vidjeti tamo? Ništa - Operu, Stephans platz i 'Zaru' i to je to .... tako i seljaci u Puli ...da znaju išta o povijesti ne bi samo Arenu spominjali!

Komentiraj...
Vidi sve komentare