Ovaj desert je lagan, osvježavajuć i pomalo neobičan. Djeca posebno uživaju lizuckati kremu i svježe jagode koji proviruju između tankih kora od čokolade
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 300 g čokopločica
- 1⁄2 l mlijeka
- 3 žumanjka
- 125 g šećera
- 50 g škrobnog brašna
- žlica ruma
- ekstrakt vanilije
- šećer u prahu
- 2 dl slatkog vrhnja
- 500 g jagoda
- šlag za ukrašavanje
Priprema:
Mlijeko i vaniliju zagrijte do vrenja. Istucite šećer i žumanjke. Dodajte prosijano brašno i škrobno brašno te malo hladnog mlijeka. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte miješajući preostalo mlijeko i kuhajte kremu 20 sekundi. Površinu pospite šećerom u prahu kako se ne bi stvorila korica. U ohlađenu kremu umiješajte tučeno slatko vrhnje. Čokoladnu pločicu premažite polovicom kreme, posložite sjeckane komade jagoda, prekrijte drugom i ponovite.
Savjet:
Nemate li čokopločice, otopite čokoladu na pari, dodajte 2 žlice ulja ili maslaca te izlijte na pergamentni papir. Razmažite je u što tanjem sloju i, kad se počne stvrdnjavati, izrežite je na ploče podjednake veličine pa ohladite.