To je to što me zanima!

Želite li spasiti svijet za ručak umjesto mesa pojedite pauka

Proteinski sadržaj insekata je usporediv s konvencionalno uzgojenim mesom, što znači da je bogato vitaminima, mineralima i nezasićenim mastima, tvrde istraživači
Vidi originalni članak

Iako zvuči jezivo,  jedan od najboljih načina da se spasi svijet mogla bi biti prehrana bogata insektima, tvrdi United Nations' Food and Agricultural Organization, piše Newser. Gurmani zapadnih zemalja obroke pune insekata smatraju neukusnima, ali za oko 2,5 milijarde ljudi u svijetu, posebno u tropskim krajevima, oni su već dugo vremena sastavni dio prehrane. Daleko su prihvatljiviji za okoliš od sadašnje mesne hrane koja zahtijeva pašnjake, koncentriranu hranu i septički sustav. 

Proteinski sadržaj insekata je usporediv s konvencionalnim uzgojenim mesom, što ukazuje da su bogati vitaminima, mineralima i nezasićenim mastima.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • ivana666 20.04.2011.

    jao,jao,trebalo bi me dobro dorgirati da pojedem ovog dlakavca... brrrrrr....mislim da bih radije brstila bršljan okolo...

  • _july_ 20.04.2011.

    a želiš li ti pokupiti šamarčinu umjesto bifteka serviraj mi pauka

  • NinaBonita007 20.04.2011.

    njami..a kako ćemo? na gradele ili..? :) pa naraffski da je zdravo kada nije napumpano hormonima i antibioticima kao ovo Smeće koje jedemo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare