To je to što me zanima!

Želite 'sačuvati' bubrege? Ove namirnice će sigurno pomoći

Bubrezi pročišćuju višak kalija iz organizma, a ako ne rade dobro, nakupljeni kalij može izazvati krvarenja u želucu i crijevima, oštećenja mišića i druge poremećaje
Vidi originalni članak

Bez obzira na to imate li već problema s bubrezima ili želite poboljšati njihov rad, možete si pomoći jeftinim, dostupnim i domaćim namirnicama.

Češnjak je, na primjer, poznat po protuupalnim svojstvima, a bubrezima će pomoći i činjenica da uz aromatičan češnjak jelu ne trebate dodavati previše soli koju bi zbog zdravlja bubrega trebalo ograničiti. Češnjak, kao i druge vrste luka snižava loš kolesterol koji također može oštetiti bubrege.

Glavičasto povrće poput brokule, kelja i cvjetače važni su pomagači bubrezima jer sadrže vrlo malo kalija. 

Bubrezi pročišćuju višak kalija iz organizma, a ako ne rade dobro, nakupljeni kalij može izazvati krvarenja u želucu i crijevima, oštećenja mišića te druge poremećaje. 

Thinkstock

Kelj je dodatno dobar jer sadrži izuzetno mnogo željeza potrebnog oboljelima od bubrežnih bolesti kojima se često javlja i anemija. I bjelanjci su dobri zbog niskog postotka kalija, a pritom su i namirnica s vrlo malo masnoća što je važno oboljelima od dijabetesa ili visokog kolesterola.

Jabuke su zbog malo kalija i dobrih protuupalnih svojstava idealan desert za bubrege.

Thinkstock

Idi na 24sata

Komentari 64

  • KaĿea 28.05.2015.

    Zašto ove informacije nisu bile dostupne dok sam još imao bubrege, jetru, srce...

  • lukica25 28.05.2015.

    pa nebi bilo loše

  • CUKRENA. 28.05.2015.

    Zelenjava je dobra za sve:) u kombinaciji s mesom pogotovo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare