To je to što me zanima!

Želite uštedjeti oko 1500 eura u godinu dana? Evo što napraviti

Mnogima je lakše potrošiti novac nego ga uštedjeti. No uz mali trik možete tijekom godinu dana uštedjeti 1500 eura, a pritom nećete ni osjetiti teret ozbiljnog odricanja
Vidi originalni članak

Stručnjaci uvijek ističu da je princip štednje vrlo jednostavan, a sastoji se u tome da trošite manje novca nego što ga dobijete. I zaista zvuči jednostavno, no u praksi je vrlo teško ostvarivo, osobito ako prihodi nisu visoki. No postoji trik uz čiju pomoć ipak možete uštedjeti.

POGLEDAJTE VIDEO: Zdrava prehrana za malo novca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Primamljiv iznos od 1500 eura

Uštedjeti 1500 eura u godinu dana zvuči vrlo primamljivo. Za neke je to iznos mjesečne plaće, a za druge i više od toga. A do njega ćete doći jednostavnim koracima. Potrebna vam je kasica prasica. Ne mora to biti ona starinska u obliku svinje niti neka super moderna. Zapravo, može poslužiti i obična kutija, ili pak odvojeni štedni račun.

Svakog ponedjeljak u kasicu ili na račun stavite iznos od jednog eura. U utorak stavite dva, u srijedu tri, u četvrtak četiri, u petak pet, u subotu šest i u nedjelju sedam eura. U tjedan dana stavili ste na stranu 28 eura, a niste to ni osjetili. U mjesec dana tako ste uštedjeli 112 eura, piše Tips'n'Tricks.

SUPER PRIGODNI UKRASI Uštedite i ukrasite svoj dom: U četvrtak ne propustite prilog s izradom vijenaca za stol i vrata

Metoda za sve

Neki će reći kako nemaju 28 eura na tjedan koje mogu uštedjeti, pa stručnjaci kažu da u tom slučaju provjerite možete li ostvariti dodatni honorarni prihod, ili smanjiti troškove.

Recimo, kuhajte doma i nosite svoju hranu na posao. Umjesto da kupujete kavu u kafiću, ponesite je od kuće u termosici ili kuhajte na poslu. Jeste li sigurno da vam baš sada trebaju one traperice koje planirate kupiti? Mogu li drugi troškovi pričekati?

PRAKTIČNI SAVJETI Uštedite novac: Dobro izolirajte kuću i kupite pametne utičnice

Ako svakodnevno razmišljate na takav način o svojim troškovima, vrlo brzo ćete ustanoviti da je uz ovu metodu štednja vrlo jednostavna.

I upamtite, nemojte trošiti taj novac tijekom godine. Čuvajte ga kako biste nakon 12 mjeseci imali na raspolaganju točno 1465 eura, a tada si možete dati oduška.  

JEFTINIJA VOŽNJA Ugasite motor auta ako stojite dulje od tri minute i uštedite

Idi na 24sata

Komentari 6

  • RikiKiki1 27.12.2022.

    Ne štedim na sebi, hebo sve pare ovog svijeta! Neču 100 g živjeti, život brzo prođe.

  • Oksimoron_1 23.12.2022.

    1500 eura su moje 3 (tri) i pol mirovine. Ja to uštedim da ni ne osjetim ;-))). Neki savjeti su primjenjivi samo na neke ljude; članove Vlade, savjetnike, bankare, revizore, nogometaše....pa ih njima dajite.

  • 22.12.2022.

    300 milijardi kuna Hrvati imaju u bankama...njih 6%

Komentiraj...
Vidi sve komentare