To je to što me zanima!

Ženama je danas seks nisko na listi prioriteta, prva karijera

Erica Jong smatra kako su prijašnje generacije žena uživale u seksualnoj slobodi i "otvorenim ljubavima" dok današnje teže za ostvarenjem karijere i monogamijom
Vidi originalni članak

Vodeća feministica i poznata spisateljica Erica Jong, vjeruje kako su današnje djevojke i žene u seksu znatno više sputane nego što su to bile generacije iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Unatoč seksualizaciji kulture i njenih masovnih sadržaja, utjecaja medija kao u seriji "Seks i grad", prema mišljenju Erice Jong, žene su sve manje zainteresirane za seks i on se nalazi nisko na listi njihovih prioriteta.

- Kako su generacije iz 70-ih idealizirale slobodu u ljubavnim odnosima, danas njihove kćeri idealiziraju monogamiju, brak i obitelj, što je na neki način simbol uspostavljanja reda u životu - kaže Jong.

Smatra kako za to postoje brojni razlozi, kao što je raširena upotreba interneta, koji postaje mjesto seksualnog istraživanja i izražavanja. Zbog toga glavni ciljevi u životu prosječne žene postaje ostvarenje karijere, a osnivanje obitelji prelazi na drugo mjesto, dok je seks nužni pratitelj pronalaska partnera.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • europe 29.07.2011.

    Nije situacija nista bolja ni s muskarcima.......

  • PapaŠtrumpf 14.07.2011.

    Svaka će biti uspješna direktorica, onda jednog dana dobije otkaz, probudi se sutradan u 50-oj godini života bez muža, djece...i pita se gdje joj život prođe.

  • NEmigrantima 14.07.2011.

    lupeta gluposti, a portali sve objavljuju ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare