To je to što me zanima!

Ženama seks nije prioritet radi prezaposlenosti i zasićenja

U vezama, žene su te kojima prije dosadi seks i to već nakon dvije godine, a uzrok tome je manjak predigre i kreativnosti njihova partnera pa seks postaje obaveza
Vidi originalni članak

Tek četvrtina žena smatra da seks doprinosi njihovom dobrom raspoloženju dok ostale smatraju da neredovito vođenje ljubavi ne umanjuje kvalitetu njihova života, otkriva internacionalno istraživanje provedeno u 21 zemlji i va više od 12000 žena. Istraživači su pokušali utvrditi što je to što žene odbija od seksa, tj. zbog čega je on veći prioritet muškarcima. To se osobito primjećuje u dobi iznad 30 godina. 

Osim toga, žene su te kojima prije dosadi seks s istim partnerom, što se primjećuje već nakon dvije godine veze. Ono što ih najviše frustrira u seksu je nedostatak kreativnosti njihova partnera u krevetu, kao i manjak predigre.

Prije toga, muškarci i žene su u jednakom mjeri zainteresirani za seks. Razlozi zbog kojeg žene zanemaruju seksualni aspekt odnosa su prezaposlenost, umor radi obavljanja  kućanskih poslova i odgoja djece, nezadovoljstva vlastitim izgledom i hormonalnih promjena.  

Brojne europske studije pokazuju da oko trećine žena ima vrlo nizak libido.

- Mit koje šire feministkinje da je seksualni nagon žena jednak onom kod muškaraca nije točan. Osim toga, on im ne čini ništa dobroga jer njihovi partneri postaju frustrirani zašto samo njihova žena ne želi seks. Realnost je da u obiteljskim prilikama žene imaju više briga i poslova, pa zanemaruju seks - smatra autorica studije, profesorica Bettina Arndt.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • pernica 23.08.2011.

    istina je i slažem se sa ovom profesoricom, žene, majke koje još i rade imaju više obaveza nego MUŠKARCI, jer nas kad dođemo doma čeka sve: od kuhanja, peglanja, učenja sa djecom, uređenjam vrta, pravljenjem kolača itd.itd....od nas žena se očekuje da budemo savršene majke, kuharice, slastičarke, da lijepo izgledamo, da smo uredne, i kad to sve obavimo, i skuhamo ručak za sutra, prošetamo ljubimca da obavi šta mora prije spavanja, e onda još MORAMO biti strasne, vatrene u krevetu!!!!! eto zbog toga žene NEMAJU VOLJE za sex kao na početku veze, jer IMAJU PREVIŠE OBAVEZA, a kad sve poobavljamo budemo umorne!!!!!!! to ja bar iz svog iskustva, zato dragi MUŠKARCI, ako već imate volju za sexom, pomozite ženi da obavi spomenuto pa će joj ostat više vremena za vas, za sex, za uživanje......

  • user_32967 22.08.2011.

    tko ne dobiva doma, naći će drugdje, što naravno podržavam.

  • feba 22.08.2011.

    Seks je kao i ljubav postala previše iskorištavana stvar pa s toga i ima problema.Od silnih savjeta više nitko ne zna što želi.Interesira me kakav je stvarni seks tih koji nam dijele savjete i analiziraju nam živote.

Komentiraj...
Vidi sve komentare