To je to što me zanima!

Ženama su privlačniji muškarci bez brade, tvrde znanstvenici

Brada ostavlja dojam agresivnosti i čini muškarca starijim. Iako se ženama baš i ne sviđa, kod drugih muškaraca ona izaziva poštovanje i simbol je muževnosti
Vidi originalni članak

Muškarci izgledaju mnogo privlačnije s obrijanim licem nego s bradom, otkrilo je istraživanje kanadskog Sveučilišta Lethbridge na više od 200 žena. Brada na neki način čini muškarce starijima, a i odaje dojam agresivnost, objašnjavaju psiholozi za Daily Mail

Oni su ženama pokazali slike 19 muškaraca bez brade i fotografije sa šest tjedana starom bradom bez podrezivanja. Većina je žena mnogo višim ocjenama ocijenila privlačnost muškaraca na slikama gdje nisu imali bradu. Ipak, ženama se sviđa izgled muškaraca s trodnevnom bradom. Za razliku od žena, brada na druge muškarce ima povoljniji učinak, svojevrsni je signal muževnosti te simbol poštovanja i autoriteta.

Ipak, oba su spola potvrdila da muškarci koji imaju bradu izgledaju imućnije i poslovno uspješnije. Znanstvenici su dosad imali razne teorije o tome zbog čega muškarcima uopće raste brada, od zaštite nježne kože lica od sunca, do zaštite kosti brade od udaraca šakama.

Neki znanstvenici smatraju da brada može biti pokazatelj snažnog imuniteta, što potkrepljuje evolucijska teorija da se paraziti koji prenose bolesti nastanjuju među ljudskim dlakama, a oni koji mogu "uzgojiti" bradu bez da se razbole, su ekstra zdravi.

- U istraživanju su sudjelovale žene iz Novog Zelanda i Samoe, pa je presjek mišljenja obje kulture pokazao da žene generalno ne privlače bradati muškarci - zaključio je voditelj studije, Paul Vasey.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ivana231 21.04.2012.

    kakav je to muskarac bez brade!?? !

  • veron 08.03.2012.

    s bradurinom djeluju kao klošari i koliko god skockani djeluju neuredno...fuj.

  • Jelena12 06.03.2012.

    Bljak, ne volim bradonje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare