To je to što me zanima!

Ženama trebaju četiri mjeseca da se priviknu na ulogu majke

Više od polovine žena kaže kako su im prvi mjeseci nakon poroda prošli kao "u magli" te su imale problema s prilagodbom, no stvaranje rutine olakšava situaciju
Vidi originalni članak

Oko 57 posto novopečenih majki priznaje da su im prvi mjeseci djetetova života prošli u magli, a dvije trećine njih su od stalne brige i iscrpljenosti imali napadaje plača, otkrilo je istraživanje britanske tvrtke Munchkin. Najčešći izvori stresa su besane noći, problemi s dojenjem i često mijenjanje pelena. Ipak, nakon otprilike četiri mjeseca i 20-ak dana žene se "uhodaju" u rutinu novih zadataka i napokon mogu malo odahnuti, piše Daily Mail.

- Iako je iskustvo majčinstva jedno od najljepših koje žena može proživjeti, ono je ujedno i zastrašujuće. Najvažnije je preživjeti prvih nekoliko mjeseci jer će sve ubrzo doći na svoje mjesto - rekla je glasnogovornica studije, Claire Reyner.

Žene su svjesne izazova majčinstva već tijekom trudnoće, pa se tako polovina njih pribojava hoće li se uspjeti snaći u novoj ulozi. Oko 47 posto njih začudilo je koliko im je vremena bilo potrebno da prepoznaju djetetove potrebe i nauče se odnositi prema njemu, a trećina njih bila je toliko zabrinuta da su priznale članovima svoje obitelji kako smatraju da nisu dobri roditelji.

Što je doprinijelo "privikavanju" na majčinstvo

  • Uspostavljanje rutine
  • Znanje o tome što učiniti ako dijete zaplače
  • Snalaženje s djetetom u javnosti
  • Odlazak iz kuće s rezervnom odjećom za dijete
  • Ubrzavanje tehnike presvlačenja i hranjenja
  • Spavanje bebe tijekom cijele noći
Idi na 24sata

Komentari 7

  • SandaSever 29.09.2012.

    Istina potrebno je neko vrijeme da se navikneš..jer ipak život ti se mijenja iz temelja...za neke tu život život završava (znam neke ljude koji tako misle)...a za neke tek počinje jedno novo prelijepo (ponekad teško) razdoblje života....ali kako god okrenete BITI MAJKA = fenomenalan osjećaj....

  • Aranka 27.09.2012.

    Mislim da je sve instiktivno! Priroda se za sve pobrinula, pa tako i za majčinstvo. Da nije tako već bi za to postojao fakultet!

  • Tvrdoglavo magare 27.09.2012.

    imam dijete 18 mjeseci staro..i još uvijek nekada ne mogu pojerovati da sam majka :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare