To je to što me zanima!

Žene tijekom života potroše 232.000 kuna na uređenje kose

Zbog popravljanja frizure žene nerijetko kasne na posao, u prosjeku imaju oko tri naprave za njeno oblikovanje, a najviše vremena joj posvećuju prije izlaska, otkrila je studija
Vidi originalni članak

Ljepši spol uljepšavanje kose vidi kao najvažniji kozmetički zahvat koji bitno utječe na ljepotu i izgled. Zato će prosječna žena tijekom života potrošiti oko 232 tisuće kuna ili iznos nekoliko godišnjih (britanskih) plaća na njegu i dotjerivanje frizure, utvrdilo je britansko istraživanje provedeno na tri tisuće žena. Taj se novac izdvaja na posjet frizeru, bojanje kose, svečane frizure ali i proizvode za njegu te oblikovanje kose. 

Oko 40 posto ispitanica priznalo je kako su zbog frizure na posao zakasnile barem dva puta na godinu. Četvrtina žena radije bi potrošile novac kod frizera nego u trgovini za kupovinu hrane, a trećina ispitanica u prosjeku provede 40 minuta uređujući kosu prije večernjeg izlaska. Također, većina žena posjeduje barem tri različite naprave za oblikovanje kose, dok desetina njih posjeduje više od pet. Ni tijekom godišnjeg odmora ne žele se odreći lijepe frizure, a 60 posto ih i na ljetovanje ravna kosu, u želji da uvijek izgleda dotjerano. Upravo je valovita i neukrotiva kosa najveći problem kod oblikovanja frizure za većinu ispitanica, dok se ostale najviše žale na tanku i oštećenu vlas. 

Koliko je frizura bitna shvatili su i pripadnici jačeg spola, koji mjesečno na proizvode za kosu potroše 230 kuna, a prvi na listi najpoželjnijih su preparati za sprečavanje gubitka kose.

- Istraživanje je dokazalo koliko su žene zapravo opsjednute izgledom svoje kose, no sa punim pravom jer je zdrava i lijepa kosa osnova dobrog izgleda - smatra Nicky Clark, frizerski stilist slavnih te voditelj istraživanja.


Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_68560 15.12.2010.

    zato se ja šišam sama :D

  • tanjaa 15.12.2010.

    meni je to dosta i za tri života....

  • _Malibu_ 14.12.2010.

    haha i ono drugo. ja osobno ne baš tolko...al znam masu žena koje se ne sjećaju kad su zadnji put same oprale kosu doma...sve kod frizera. još ako se pofarbaju i malo podšišaju jednom mjesečno...to dosegne svotu od 1000 kn mjesečno. što znači da je ovo suma za svega 7 godina otprilike. definitivno ne za cijeli život.

Komentiraj...
Vidi sve komentare