To je to što me zanima!

Žene presađuju pubične dlake kako bi dulje izgledale 'mlado'

Oko 10 posto Korejki pati od dermatološke bolesti koja izaziva ispadanje pubičnih dlaka, a kako su one tamo simbol mladosti i plodnosti - masovno ih presađuju
Vidi originalni članak

Sve veći broj Korejki posjećuju estetske kirurge, no ne kako bi stavile silikone ili izvadile višak masnog tkiva liposukcijom, već kako bi presadile dlake s glave na genitalno područje, kažu iz Internacionalnog društva za presađivanje dlaka. U Koreji se primjećuje 160-postotni rast pacijentica koje su obavile taj zahvat, piše Daily Mail.

Osim kod Korejki, ova je vrsta operacije popularna i kod Mongolki, a te etničke skupine žena općenito imaju manje pubičnih dlaka nego one u ostatku svijeta. Također, oko 10 posto njih pogađa dermatološki problem zbog kojeg pubične dlake ispadaju, a zahvat transplantacije košta oko 12.000 kuna.

I dok u zapadnim društvima žene mahnito depiliraju dlake - bilo da ih briju, čupaju šećernom pastom i voskom ili čak laserski uklanjanju, Korejke bi platile velike novce da budu na njihovom mjestu - s puno dlaka.

Općenito, u Koreji se dlake smatraju simbolom plodnosti i mladolikosti, a njihov gubitak smatra se i gubitkom seksepila, pa čak i ženske ljepote.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • hende007 03.12.2014.

    Izgledaju mlađe? Gdje, u licu?

  • purgerica prva 29.11.2014.

    Suprotno kulturnim stereotipima, upravo glatko međunožje može biti pogodno za razmnožavanje bakterija i spolno prenosivih bolesti. "Redovno skidanje dlačica oštećuje folikul dlake što pravi mikroabrazije kože i potencijalno predstavlja portal za invaziju raznih bakterija poput stafilokoka ili veoma otporne MRSA-e ali i herpesa tipa 1 ili 2", objasnila je autorica knjige "Rat sa stidnim dlakama mora završiti", Emily Gibson. Osim navedenog, uklanjanje dlačica povećava i šanse za ozljede, ističe ova pobornica dlačica.

  • balalajka84 29.11.2014.

    preferiram ćelave gume

Komentiraj...
Vidi sve komentare