To je to što me zanima!

Žene propuštaju priliku za sreću čekajući 'savršenog'

Najvažnije je poraditi na sebi, biti spreman na kompromise i pregovore, ali to isto očekivati i od partnera. Otvorena komunikacija je ključna
Vidi originalni članak

Zgodan, pametan, šarmantan, bogat, duhovit, pažljiv, romantičan, sjajan u krevetu... Sve su to karakteristike koje se nalaze na popisima većine žena u potrazi za muškarcem iz snova. - Pripadnice ljepšeg spola ipak bi trebale sniziti kriterije, imati realnija očekivanja te poraditi na sebi - kaže Joanna Trollope, autorica popularnih romana o muško-ženskim odnosima. Umjesto kukanja i tvrdoglavog inzistiranja, sretna veza postiže se kompromisima te pregovorima. One koje su već uspjele “uloviti” više-manje prihvatljivog muškarca koji barem donekle zadovoljava kriterije s popisa, ne bi trebale trošiti vrijeme i energiju na pokušaje da ga pretvore u savršenog jer je to jednostavno nemoguće.
 - Žene jedino mogu promijeniti sebe i situaciju u kojoj se nalaze, a sve ostalo je neizvedivo - poručuje ženama J. Trollope. Osim toga, očekivanja i potrebe se s godinama ipak znatno mijenjanju. Tako, primjerice, dobar izgled partnera i slični interesi u mladosti većini žena zauzimaju vrlo visoko mjesto na ljestvici prioriteta. Također, mnoge u muškarcu traže nekog tko će ih upotpuniti, odnosno nadomjestiti ono što smatraju da njima nedostaje. Mnogima se i ostvare te želje, no poslije zbog zrelosti i iskustva uvide da su ljudske kvalitete poput brižnosti, topline, pouzdanosti i očinskih sposobnosti ipak puno važnije.

Nažalost, savršenstvo ne postoji
Ako netko djeluje nestvarno savršen, vrlo je važno vjerovati instinktu i osvijestiti kako je to nestvarno, kažu psiholozi. Svi imaju mane, nesigurnosti i komplekse koje skrivaju, više ili manje, uspješno. Zato je zaista suludo idealizirati partnera.

Začarani krug
Ako vas neprestano privlači isti tip muškarca koji nije dobar za vas, pokušajte otkriti uzrok pomoću prijatelja ili psihologa

Idi na 24sata

Komentari 5

  • jaca 23.04.2010.

    čekam savršenog?ne čekam sebi sličnog.

  • LUNA194 23.04.2010.

    Savrsen je onaj tko je posten,vjeran,netreba biti bogat ali treba raditi i stvarati ,duhovit nelazljivac,da zna da postuje i da zasluzi da ga drugi postuju.

  • Frank Ribery 23.04.2010.

    kwttd-daj malo opiši te idiote ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare