To je to što me zanima!

Žene s mobitela najviše zovu partnere, a od njih žele to isto

Slobodne žene najviše zovu najbolje prijateljice, a zauzete svoje partnere. Muškarci najviše zovu svoje žene u prvih sedam godina odnosa, a nakon toga prijatelje
Vidi originalni članak

Žene su pokretači romantike i na mobitel više zovu svoje partnere nego bilo koga drugoga, a to se mijenja nakon što njihove kćeri postaju dovoljno stare da imaju vlastitu djecu, pa one postaju najvažniji ljudi u njihovim životima, otkriva studija Sveučilišta Oxford i britanskih mobilnih operatera na tri milijuna ljudi.

Muškarci svoje partnerice intenzivno zovu i kontaktiraju sms-om u prvih sedam godina veze, nakon čega više zovu svoje prijatelje, prenosi BBC.

- Ovo otkriva da je vezivanje i romantika putem mobitela potaknuta od strane žena, kojima je taj osjećaj bliskosti bitniji nego muškarcima - zaključio je koautor studije, profesor Robin Dunbar sa Sveučilišta Oxford.

On smatra kako je to prvi snažan dokaz da su žene inicijatorice romantičnih gesti.

Društveni život žene snažno se orijentira na jednog pojedinca, a fokus se pomiče kao rezultat njenih reproduktivnih interesa, prvo kako bi bile partnerice svom mužu i postale majke, a zatim kako bi bile potpora svojim kćerima i postale bake.

- Muškarčeve veze s ljudima mnogo su opuštenije, dok su one žena puno ozbiljnije i naprednije - naglašava Dunbar.

On vjeruje kako se današnje društvo postupno pretvara u matrijarhat u kojem žene vode glavnu riječ, za razliku od višestoljetnog patrijarhata koji je dominirao ljudskom  zajednicom.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • dalekotikuća 28.04.2012.

    Ako nešto mrzim onda je to ćaskanje bilo na mobitel bilo na telefon! Meni je bacanje love uludo ćaskanje na telefon ili mobitel. Ili se nađem s osobom s kojom se trebam naći ili šaljem mailove i sl. Za mene je telefon i mobitel saamo za kratki dogovor a ne brbljanja u prazno.

  • kizo1007 24.04.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • registriranikorisnik7 22.04.2012.

    zelite reci pretvara se u "martijarhat"....

Komentiraj...
Vidi sve komentare