To je to što me zanima!

Žene se 5 puta godišnje odluče na dijetu, muškarci samo dva

Šest od deset žena prije ljeta prihvaća se novog režima prehrane i vježbanja, a za trećinu njih povod je prekid veze. Neke su na dijeti čak sedam puta na godinu
Vidi originalni članak

Oko 60 posto žena smršavi prije ljetnih praznika u želji za postizanjem savršenog tijela za bikini, a još jedan česti razlog za dotjerivanje figure je važan događaj, poput vjenčanja ili obljetnice mature, pokazalo je istraživanje britanske fitness tvrtke PayasUgym.

Prema njemu, žene pokušavaju transformirati svoje tijelo vježbanjem i posebnim režimom prehrane čak pet puta na godinu, a trećini njih povod za to je prekid ljubavne veze, piše Daily Mail

Iako pripadnice ljepšeg spola želja za promjenom izgleda "uhvati" svaka dva do tri mjeseca, svaka dvanaesta odlazi na dijetu sedam puta na godinu. S druge strane, muškarci osjećaju znatno manji pritisak da izgledaju dobro i zato započinju novi fitness režim u prosjeku dva puta na godinu. Poticaji za promjenu izgleda kod oba spola su impresioniranje novog radnog okruženja, pronalazak novog partnera ili odlazak na godišnji odmor, izvijestili su stručnjaci.

- Za razliku od muškaraca, žene znatno češće žele smršaviti za neki određeni događaj te se prihvaćaju vježbanja u kratkim i intenzivnim periodima, a ne u nekom duljem razdoblju - rekao je autor studije, Jamie Ward.

Dodaje kako je njima potrebno puno više nego muškarcima da bi promijenile svoj izgled jer su njihova tijela sastavljena od manje mišićne mase, pa je osim vježbanja potrebno uvesti i promjene u prehranu.

- Dok muškarci vježbaju na 65 posto svojih kapaciteta, žene trebaju raditi na 85 posto ili vježbati dulje vrijeme da bi postigle isti rezultate - zaključio je dr. Chris Easton sa Sveučilišta Zapadna Škotska.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • podravlje1 27.05.2013.

    tu sam da pokvarim prosjek. Na djetu neidem ni između doručka i ručka a kamoli nešto više.

  • dipsy2010 26.05.2013.

    Ja idem na dijetu svakog ponedjeljka i izdržim do utorka......tako da je ovo premali broj

  • Vječna Djevojčica 24.05.2013.

    Pih,7 puta? ja jednom u zivotu bila,al do rucka... onda sam "umrla" od gladi i smazala sve iz kuhinje... nije dijeta za svakoga :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare