To je to što me zanima!

Žene se odale piću - sve više muškaraca zato traži razvod

Broj razvoda zbog ženinog virenja u čašicu porastao je za 70 posto u posljednjih pet godina, a uzroci se skrivaju u popularizaciji korištenja pića kao 'ispušnog ventila'
Vidi originalni članak

Obiteljski stereotip da su muškarci ti koji više piju, kao i glavni krivci za raspad braka zbog alkohola danas se mijenja, tvrde odvjetnici iz britanske tvrtke Slater & Gordon. Otkrivaju da je u proteklih pet godina zabilježen porast od 70 posto muških zahtijeva za razvodom jer im žene piju, piše Daily Mail.

Ta se pojava popularno naziva "Seks i grad sindrom pijenja", prema kojemu žene alkohol koriste svakodnevno kao sredstvo opuštanja.

Fenomen je sve više prisutan u razvijenim zapadnim zemljama, osobito kod žena u 40-ima i 50-ima, koje unatoč svakodnevnom uživanju u čašici uspijevaju izvršavati svoje obaveze, pa spadaju u skupinu "funkcionalnih alkoholičara".

U tim slučajevima žene ostaju na piću nakon posla, a prisutnost njihovih kolegica pridonosi atmosferi umjerenog pijenja. Ipak, postoji i velik broj žena koje nastavljaju piti kod kuće. Nekoliko čaša vina za večeru ili boca žestokog pića skrivena ispod sudopera njima jamče bijeg od stresa, ali i put u pravu ovisnost, upozoravaju psiholozi.

- Uzroci pijenja su različiti, kod nekih su povod financijske nesigurnosti, preopterećenosti obavezama ili općenito nezadovoljstvom životom. Muškarci često nevoljko priznaju stvaran razlog za razvod - kaže odvjetnica  Amanda McAlister.

Dodaje i kako je tradicionalna predodžba muškarca koji nakon posla ostaje na piću s dečkima danas jednako česta pojava kao i izlazak žena s prijateljicama, koji obavezno uključuje alkohol.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • šiš 05.04.2013.

    Gdje je alkohol u obitelji nema tu sreće,bio muž ili žena.

  • Stevi 05.04.2013.

    i još nešto...mi se ne razvodimo zbog alkohola....nego batina i maltretiranja......

  • Stevi 05.04.2013.

    e..da sam i to dočekala...MOLIM bilo koju ženu koja pije da ne ode spavati kada dođe kući...nego počne psovati,naguravati muža,pljskati ga i tući pa tek onda neka ih usporede s vama ili s nama.... da oni vide kako je to!

Komentiraj...
Vidi sve komentare