To je to što me zanima!

Žene se odriču čokolade zbog mršavih modela u reklamama

Zbog čokolade postajemo sretni, tlak se snizuje, a srce ojačava i štiti. No modeli u reklamama za čokoladne proizvode izazivaju osjećaj krivnje i odbijanje ove slastice
Vidi originalni članak

Reklame u kojima mršavi modeli reklamiraju čokoladu odvraćaju žene od ovog slatkog užitka jer ih podsjeća kako tako neće izgledati ako nastave jesti puno čokolade, otkriva studija Sveučilišta Strathclyde Glasgow provedena na ženama u dobi od 17. do 64. godina. Žene koje su gledale reklame s mršavim modelima osjećale su nakon toga krivnju i izbjegavale čokoladu za razliku od žena koje su pratile reklame s debljim modelima, potvrđuje istraživanje. 

Oglasi čokoladnih proizvoda najčešće prikazuju idealizirano žensko tijelo. Oglašivači žele nametnuti ideju da jedenje slatkog povećava privlačnost. Mršaviji modeli izazivaju žudnju, ali i osjećaj krivnje te izbjegavanje čokolade, tvrde znanstvenici. 

Blagotvorno djelovanje čokolade

  • Tamna čokolada odlična je za kontrolu dijabetesa i visokog tlaka. Poboljšava sposobnost tijela da razgrađuje šećer, potvrđuje talijanska studija.
  • Čokolada je bogata antioksidansima koji štite od stresa. Najbolje paše nakon napornog dana. 
  • Dobar je izvor magnezija, kalija i željeza i smanjuje rizik od dijabetesa, visokog tlaka, bolesti srca i moždanog udara.
  • Iako ju se često trpa u istu kategoriju kao i kolače, tamna čokolada ima nizak glikemijski indeks i ne diže razinu šećera u krvi. 
  • Sadrži sadrži spoj feniletilamin koji otpušta endorfine u mozak. Slično se događa i dok se zaljubimo. 
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Faustina009 01.12.2011.

    To je istina - a najbolje su mi reklame za neku novu čokoladicu, koju jede neka manekenka vjerojatno samo za to snimanje, a koja vjerojatno u stvranosti pojede jednom mjesečno (ili bolje reći 1 u pola godine).

Komentiraj...
Vidi sve komentare