To je to što me zanima!

Žene se osjećaju stare već s 29. godina, a muškarci tek s 58.

Počinju li se ponašati kao svoje majke, tri posto žena smatra da je počelo stariti. Muškarci prve znakove starenja spoznaju ako im je glazba u kafićima preglasna
Vidi originalni članak

Gotovo četvrtina žena se osjeća staro čim opazi prvu sijedu vlas, dok muškarci starost povezuju s problemima u krevetu, tvrdi psiholog Cary Cooper. Žene se počinju osjećati staro već s 29 godina, dok je kod muškaraca ta granica dvostruko veća - s 58 godina, pokazalo je istraživanje na 1000 ljudi, a piše Daily Star. Glavni razlog tolikoj razlici u godinama Cooper pripisuje opsjednutosti društva mladošću i ljepotom.

- U našem društvu privlačnost žena je poprilično bitna. Iz nekog razloga, za žene je važno da izgledaju lijepo i naočito. Časopisi su prepuni savjeta o ljepoti i mladosti te slika mladih atraktivnih žena. Ukoliko njihov izgled sve više odmiče od žena koje okupiraju naslovnice, one će se osjećati staro - kaže Cooper.

Počinju li se ponašati kao svoje majke, tri posto žena smatra da je počelo stariti. Muškarci s druge strane ne moraju dobro izgledati i nije im to prevelika briga. Većina njih starost osjeti zbog slabijih seksualnih mogućnosti, a 22 posto do te spoznaje došlo je zbog preglasne glazbe u kafićima.

- Rezultati pokazuju da je starost doista u umu. Vi ste onoliko stari, koliko se stari osjećate - rekao je Cooper.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • lara 1975 01.04.2011.

    onda sam ja -po vlastitom osjecaju negdje oko 20g-danas, a bude dana kad mislim da mi je bar 100g...sjede ne znam da li ih i imam,posto se svaka 2 mjeseca farbam sve je to stvar psihe,ima staraca sa 20 kao i mladih sa 80g

  • PetraPan 30.03.2011.

    Naraffski, stare babetine od 25 godinica sa blijedim ispranim ishlapljelim pogledima. Ma čim ju vidim sve mi je jasno.

  • crozonamilf 29.03.2011.

    Ma kaj bih se osjećala staro? Imam 32 godine, imam poneku sijedu, smeta mi glasna muzika, ne želim biti poput svoje mame ali izgledam a i osjećam se kao da mi je 25-26. A ponekad se i ponašam tako. To što se neke žene osjećaju stare su si doista same krive. Ne smeta mi starenje jer živciranje oko toga je samo gubitak vremena. Dragocjenog vremena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare