To je to što me zanima!

Žene su najsretnije s 25 g., a pod najvećim stresom u 34. g.

Najveći stres predstavljaju im nedostatak novca, zdravstvene tegobe i dobrobit obitelji. Tek 12 posto njih misli kako su žene sretnije od muškaraca
Vidi originalni članak

Pritisak na poslu i briga o obitelji za žene su na vrhuncu u 34. godini života, utvrdila je studija britanske kompanije Inner Me provedena na 2000 ljudi. Pripadnice ljepšeg spola tada su pod najvećim stresom, a najsretnije su bile u 25. godini, piše Daily Mail

Jedna od pet žena nesretna je upravo zbog stresa i tek 12 posto njih vjeruje kako su žene sretnije nego muškarci. Ženama najveći stres predstavljaju nedostatak novca, zdravstvene tegobe i dobrobit obitelji. Također ih brine sreća članova obitelji naročito djece, potvrdilo je istraživanje. 

Velik pritisak stvara im strah od gubitka posla i dobrog izgleda, s time da to više brine žene u 30-ima nego pripadnice ljepšeg spola u 20-ima. Polovica njih boji se prekomjerne težine, a 27 posto njih muku muči da njihov trbuh nije dovoljno ravan. 

- Nevjerojatno je da žene u manje od jednog desetljeća mogu doći od najsretnijeg do najstresnijeg razdoblja. Važno je paziti na svoje zdravlje, raditi na sebi i biti zadovoljan sam sa sobom kako bi vanjski faktori imali što manji utjecaj na nas - objasnila je britanska nutricionistica Amanda Hamilton. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • user_379558 13.08.2014.

    Žene su najsretnije kada ih se voli, godine, tko pita za njih?

  • Bezobrazno zelene 13.08.2014.

    Od najsretnijeg do najstresnijeg razdoblja dovoljno je i par dana ne treba desetljeće za to...

  • Queen24 13.08.2014.

    Sa 25 sam rodila blizance i ostvarila životni san, a danas je normalno biti pod stresom tako da se ne brinem :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare