To je to što me zanima!

Ženin karakter određuje njezin odnos prema djeci

Poznaju li dobro sebe, žene će se puno lakše nositi s izazovima majčinstva. Tipologija majki tako uključuje bezbrižne mame, profesionalke...
Vidi originalni članak

Način na koji će se žene nositi s izazovima trudnoće i majčinstva odredit će njihov karakter, kaže britanska psihologinja Linda Papadopoulos.
- Poznajete li sebe i svoj način reagiranja dovoljno dobro, lakše ćete kontrolirati emocije, donositi ispravnije odluke i bolje se prilagoditi novoj situaciji - ističe dr. Papadopoulos. Kako bi budućim majkama pomogla da se što bolje prilagode drukčijem načinu života, objasnila je ponašanje i navike pet najčešćih tipova majki dajući savjete za svaki tip pojedinačno. Tako je žene koje traže informacije bez prestanka i iz svih mogućih izvora nazvala “zabrinutim majkama”. Količina informacija koju ove brižne majke upijaju iz knjiga, časopisa i internetskih članaka može izazvati zbunjenost i sumnju u vlastite odluke. Važno je zato koncentrirati se samo na nekoliko glavnih, vjerodostojnih izvora. Drugi tip - “alfa mama”, natjecateljske je i dominantne prirode. Zna sve informacije o djeci prije svih prijateljica koje ju često traže savjet. Unatoč novitetima i trendovima, treba znati što je najbolje za nju i za dijete, ističe dr. Papadopoulos.
'PROFESIONALKA' UVIJEK IGRA NA SIGURNO
Veoma organizirana i sistematizirana, ako je riječ o njenome djetetu, “profesionalka” neće riskirati. Pripremljena na sve slijedit će savjete stručnjaka i igrati na sigurno. No katkad je lijepo opustiti se i uživati u trenucima s djetetom, ističe psihologinja.
'MAJKA PRIRODA' ŽELI ŠTO PRIRODNIJI NAČIN ŽIVOTA
Trudnoću će iznijeti obučena u prirodne materijale, jedući zdravu, organsku hranu. Ljubiteljice su alternativnih lijekova. Majkama koje “žive u skladu s prirodom” doktorica savjetuje da, budući da je sada tu i dijete, usklade navike s onime što je najbolje za bebu.
ZA 'BEZBRIŽNE MAJKE' NE POSTOJE PROBLEMI
Žena bezbrižnoga životnog stava, vjerojatno putnica i pustolovka sklona rizicima, jednako će se odnositi i prema majčinstvu. Ovom tipu žena važno je da, osim misli o divotama majčinstva, prethodno dobro prouče i promisle o svim izazovima koje ono donosi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare