To je to što me zanima!

Zima nudi brza, zdrava i praktično spravljena jela

Brokula, cvjetača i poriluk idealno je zimsko povrće za jela “na brzinu”. Kuha se kratko, a voda može poslužiti i kao jušni temeljac
Vidi originalni članak

Cvjetača, šampinjoni i piletina samo su neke od namirnica koje su svima dostupne, a uz pravi recept mogu se iskoristiti za zdrava i jednostavno spravljena jela. "Hrvatska obiteljska kuharica - zima", autora Božice Mirić i Drage Vukušića, sadrži 311 recepata, a možete je kupiti na svim kioscima za 39,90 kuna. Ona nudi  svaki dan bogata i zdrava jela čija priprema zahtijeva vrlo malo vremena. Imate li mnogo obveza, kuhanje od maksimalno 50 minuta ostavit će dovoljno vremena i za obitelj i za odmor. Iskoristite povrće koje raste u vašem kraju i od njega napravite ukusan složenac. Luk, poriluk i brokulu možete pirjati i sa slaninom, šunkom, jajima, gljivama te ribom. Ne zaboravite ni ukiseljeno povrće. Sitno nasjeckano, možete dodati kao punjenje u omlet, pa i pizzu. Kiselo povrće pospješuje probavu i preporučuje se zimi jer se tada ljudi manje kreću.

PALAČINKE PUNJENE PILETINOM
Sastojci:
2 jaja, 25 dag brašna, 3 dcl mlijeka, sol, ulje, nadjev za prženje
Nadjev: 25 dag bijeloga pilećeg mesa, 4 dag margarina, žlica brašna, 1,5 dcl slatkog vrhnja, kiseli krastavac, crvena kisela paprika, papar

Zamijesite tijesto za palačinke i ispecite ih. Za nadjev piletinu izrežite na kockice, posolite i pirjajte na vrućem margarinu. Pobrašnite, promiješajte i zalijte vrhnjem. Kratko prokuhajte pa dodajte ribani parmezan i sitno nasjeckani krastavac i papriku. Prema potrebi, dosolite. Nadjev stavite na svaku palačinku i smotajte ih kao sarme. Uvaljajte ih u brašno, istučena jaja i mrvice. Pržite na vrućem ulju.

JEDNOSTAVNI RECEPTI KOJI ĆE VAS ZAGRIJATI U HLADNE DANE

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare