To je to što me zanima!

Zimska njega kože: Umivanje, maska za lice i kemijski piling

Slavna dermatologinja Joanna Czech, koja radi za zvijezde kao što su Kim Kardashian West, Charlize Theron i Cate Blanchett, ističe da u danima vrlo hladnog zraka ujutro samo umijemo lice vodom
Vidi originalni članak

- Mnoge žene čiste lice ujutro i navečer, što je inače dobra navika, no zimi, kad nam je koža izložena vrlo niskim temperaturama, predlažem ujutro samo umivanje, a čišćenje tek navečer - istaknula je Joanna Czech za Vogue.

Od pilinga predlaže one kemijske, s AHA i BHA kiselinama, jer mehanički piling više oštećuje kožu, što zimi može stvoriti dodatne probleme.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti hiperpigmentacije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dobro je raditi masažu lica, to je moćan ritual koji rješava otečenost kože i stimulira limfu te održava kožu čistom - istaknula je Czech.

POTREBNA IM JE NJEGA Najčešći problemi s kožom zimi i kako ih riješiti: Obratite pažnju na oči, kosu, ali i vaša stopala

Na niskim temperaturama preporuka je imati hranjive, hidratizirajuće kreme na bazi ulja i masnoće, kako bi koža bila očuvana tijekom dana.

STILSKA PROMJENA Ako razmišljate o skraćivanju kose, predlažemo deset stilova

Dermatologinja predlaže da svakako u rituale uključimo i maske za lice, koje će koži u samo par minuta omogućiti da se brže obnovi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare