To je to što me zanima!

Zimsko savršenstvo: Skuhajte kralja svih jela, ugrijte se finim junećim gulašom s krumpirom

Poslužite ga najmilijima kako bi uživali u najmekšim i najfinijim zalogajima. Juneće varivo savršeno je jelo koje voli cijela obitelj, a na vama je da se potrudite da zatraže tanjur više
Vidi originalni članak

Kada nastupi hladna zima, i padnu temperature, svi maštamo o okrepi na žlicu. Finim junećim komadićima mesa ugrijte vaš organizam i pomoću nekoliko jednostavnih koraka skuhajte najslasniji gulaš. Poslužite ga najmilijima kako bi uživali u najmekšim i najfinijim zalogajima. Juneće varivo savršeno je jelo koje voli cijela obitelj, a na vama je da se potrudite da uvijek zatraže tanjur više.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

RECEPT Super zdravo varivo od slanutka

Juneći gulaš 

  • Sastojci: 500 g junećeg mesa, narezanog na kockice za gulaš, 1 luk, 3 češnja češnjaka, 2 mrkve, 3 veća krumpira, 100 ml crvenog vina, 1/2 litre mesnog temeljca, 1/2 litre vode, 2 žlice brašna, 1 žlica koncentrata rajčice, 1 lovorov list, 3 žlice ulja po želji, sol i papar po želji, svježi peršin

ZA PRSTE POLIZATI 10 recepata za pripremu slasnih variva s mesom: Od govedine do junetine, teletine i svinjetine

  • Priprema: U velikom loncu zagrijte ulje pa na njemu popržite juneće kockice koje ćete prethodno posoliti i popapriti. Kuhajte tako sve dok kockice mesa ne dobiju lijepu boju sa svih strana. Lagano pirjajte otprilike pet do sedam minuta. Potom, izvadite meso iz lonca, a na preostaloj masnoći propržite luk i češnjak, koje ste također izrezali na sitne komadiće. U lonac dodajte 100 ml crvenog vina. Kuhajte sve zajedno oko pet minuta. Zatim, ubacite brašno, dobro ga promiješajte te ulijte mesni temeljac i vodu. Tada vratite meso natrag, ubacite koncentrat rajčice i lovorov list. Kada varivo prokuha, smanjite temperaturu i pustite sve zajedno da se kuha još najmanje sat vremena. Pri kraju, u lonac ubacite krumpir izrezan na kockice i mrkvu narezanu po želji. Promiješajte da se sastojci sjedine i kuhajte na laganoj vatri još 45 minuta, sve dok se povrće ne skuha, a meso potpuno omekša. Obavezno kušajte vaš gulaš i dodajte soli i papra ako je potrebno. Pospite i poslužite sa svježim peršinom. 

FINA JELA 'NA ŽLICU' Ova jela će vas okrijepiti zimi: 5 finih recepata iz bakine kuhinje

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare