To je to što me zanima!

Zlatna pravila mat ruža: Prava nijansa bira se po boji usana

Mat ruž ne praštaju greške, oni isušuju usne pa su vidljive čak i najsitnije nesavršenosti. Nanose se u dva sloja, a najbolje pristaju punijim usnama
Vidi originalni članak

Raskošni, elegantni i trendi - mat ruževi već nekoliko sezona vladaju beauty scenom. Svoju popularnost duguju nenametljivosti što ih čini idealnim dodatkom za dnevni i večernji makeup. 

Tajna dobrog izgleda leži u pripremi

Mat ruž ne prašta greške, stoga se prije nanošenja preporučuje najprije napraviti piling koji će ukloniti mrtve stanice kože. Piling ne smije biti previše grub, a nakon toga kožu usana najbolje je nahraniti balzamom. To će ubrzati obnovu. Piling je dovoljno napraviti jednom na tjedan. 

Mat ruž za razliku od hidratantnih i kremastih isušuje kožu pa su vidljive čak i najsitnije nesavršenosti, piše Model Co

PA/Pixsell

Zaboravite na olovku

Ruž treba nanositi od sredine prema kutovima jer obrnutim redoslijedom možete izobličiti njihov prirodni oblik. Mat ruž ne zahtjeva olovku jer je postojan, ali iziskuje dva premaza. 

Prvi sloj kao podloga, drugi za savršenstvo

Najbolje je nanijeti jedan sloj, staviti maramicu između usana koja će upiti višak, pa potom nanijeti još jedan sloj ruža. Zbog toga će ruž dulje trajati bez ikakve potrebe za popravljanjem. Prvi će sloj stvoriti podlogu, a drugi željeni izgled. 

PA/Pixsell

Boja ruža ovisi o boji usana 

Ruž se bira prema boji usana, a ne prema boji puti, tvrde vizažisti. Blijedim usnama najbolje stoje tamnocrvene nijanse i boje koralja, crvenkastim usnama pristaju ružičasti i narančasti tonovi, dok tamnim usnama najbolje stoje boje crvenog vina i narančasto-crvene nijanse.

Idealan je za pune usne

Mat ruževi najbolje pristaju punijim usnama dok bi ih žene s tanjim usnama trebale izbjegavati zato što ih vizualno smanjuju. Osim toga, njihova je prednost i ta što traju dulje nego hidratantni. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • malaićka 31.01.2015.

    Meni su mat ruževi najbolji. Puno dulje traju. Stavim ga prije posla i možda ga jednom popravim, dok obični pojedem dok kažeš keks i stalno mi se kopira na zube.

  • mily 23.01.2015.

    ne volim mat ruž i jednostavno ga ne koristim, bez obzira da li mi dobro pristaje ili ne:))

  • ojdimidojdimi 23.01.2015.

    samo ova crvena tamna stoji na svakoj ženi..............................

Komentiraj...
Vidi sve komentare