To je to što me zanima!

Značajna ušteda: Pokazala u videu kako radi domaći maslac u običnoj plastičnoj boci

Zgrožena previsokim cijenama maslaca u trgovinama, Britanka je odlučila izrađivati ga sama. Za izradu koristi samo jedan sastojak i običnu plastičnu bocu
Vidi originalni članak

Metodu izrade podijelila je na TikToku i oduševila pratitelje. Za izradu vam treba slatko vrhnje sa 48 posto mliječne masti i posuda u kojoj ćete ga dobro protresti.

POGLEDAJTE VIDEO: Razlika između margarina i maslaca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Uzmite vrhnje i ubacite ga u shaker, staklenku ili plastičnu bocu. Važno je jedino da ima dovoljno široko grlo - započinje upute o izradi žena koja na TikToku objavljuje pod nadimkom @sassbakes.

Kada ste vrhnje stavili u posudu, zatvorite je i dobro protresite sve dok se sadržaj ne zgusne do zadovoljavajuće teksture, prenosi The Sun.

@sassbakes Watch a really chaotic video of me making butter! #tiktokbaking #butter #howto #recipe #caketok #bakingtok #foodtok #PrimarkSummerUp #cooking #moneysaving ♬ Pope Is a Rockstar - SALES

- Možda imate dojam da će vam otpasti ruke i mislite da maslac ne može postati gušći, ali varate se. Nastavite ga tresti i zgusnut će se i usiriti, a pritom će postati sočniji - otkriva žena.

Objasnila je da kad u posudi čujete zvuk tekućine kada je tresete, maslac je gotov. Tekućina koja je preostala u boci je mlaćenica, tako da je nemojte bacati jer je odlična za izradu palačinki i slastica.

STRPLJENJE Kada jaja i margarin za kolače moraju biti sobne temperature?

Istisnite rukom višak tekućine iz maslaca pretvarajući ga u grudu, a potom pod običnom vodom iz slavine isperite grudu sve dok voda ne bude čista. Maslacu možete dodati i malo soli.

Pratitelji su se oduševili trikom.

- Hvala ti! Obožavam kuhati, no maslac je postao preskup - napisala je pratiteljica.

- Što vam više vode ostane u maslacu, brže će se pokvariti - upozorava druga pratiteljica, dok treća savjetuje da umjesto boce koristi blender.

BOGATI SU KALORIJAMA Sva lica maslaca: Ghee je pročišćen, a oni od lješnjaka, badema, kikirikija najzasitniji

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 08.08.2022.

    Ti je moja baba znala bez tik toka

  • 08.08.2022.

    Stavim u robot i nakon par minuta savršen maslac.

  • zvrka1977 08.08.2022.

    Punomasno vrhnje i mikser i eto putra nakon dugo miksanja. Kaj je ona satima tresla ovu bočicu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare