To je to što me zanima!

Znanstveno dokazano: Što nas ne ubije, to nas zbilja ojača

Ljudi koji su u životu proživjeli velik gubitak lakše se nose s nedaćama, nesrećama i nepredvidljivim događajima, a u svakodnevnici su pod manjim stresom od ostalih
Vidi originalni članak

Iako je iskustvo gubitka voljenih iznimno teško, ono nas u stvari jača, pokazala je studija Sveučilišta Buffalo.  Oni koji su u životu proživjeli teške događaje, u svakodnevnici su pod najmanjim stresom. Tako se oni koji su imali "težak" i "tužan" život lakše nose s iznenadnim tragičnim situacijama.

Znanstvenici naglašavaju da je vrlo nerealistično očekivati da se pojedinac neće morati nositi s nekim teškim situacijama u životu, no upravo ga one uče snalaženju u daljnjim, neočekivanim situacijama.

- Traumatični događaji nas čeliče, jer iako oni u rijetkim slučajevima mogu oštetiti nekoga za cijeli život, češće nam čine dobro i sastavni su dio naših iskustava - rekao je voditelj studije, dr. Mark Seery.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • teica19 23.12.2011.

    nw znam baš...mene je dobro sje......o

  • MisterChe Guevara 19.12.2011.

    ma je pi*ku materinu...od toga samo dobiješ PTSP ;)))

  • user_32967 19.12.2011.

    Nebih rekao da nas ojača, prije da nam se samo povisuje prag tolerancije na druge nedaće malo manjeg kalibra. Ali da, kao što kaže Maja Klasić sve se to akumulira negdje i ako te počne izjedati gotov si.

Komentiraj...
Vidi sve komentare