To je to što me zanima!

Znate li što YKK na zatvaraču znači? Ta je oznaka posvuda

Oznaku YKK najčešće ćete vidjeti na zatvaraču na trapericama, ali ima je i na vrećama za spavanje, jaknama, koferima, vojnoj opremi, pa čak i u automobilima. Provjerite što znači...
Vidi originalni članak

YKK je zapravo kratica za najvećeg svjetskog proizvođača zatvarača. To je skraćenica od Yoshida Kogyo Kabushikikisa ili Yoshida Company Limited. Ova tvrtka osnovana je u Japanu 1934., a također proizvodi gumbe, kopče i ostale zatvarače.

YKK se sastoji od 114 tvrtki u 71 državi. Najveći konkurent im je tvrtka SBS iz Kine. Zajedno proizvode više od polovice svih zatvarača na svijetu. Procjenjuje se da će to tržište biti vrijedno 13,7 milijardi dolara do 2020. godine, piše Business Insider.  

Inače, prvi zatvarač izumio je Amerikanac Whitcomb L. Judson. On je pokrenuo tvrtku Universal Fastener Company koja je danas poznata kao Talon. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Cukrena 29.11.2016.

    Jako mi je važno koje je slovo na zatvaraču...ionako je kvaliteta nikakva..

  • Filomena 29.11.2016.

    meni bitno da zatvarač radi kako treba... a dobro :)

  • ubi.se.od.posla 28.11.2016.

    Megu smo prodali slovencu koji ju koristi da bi promovirao druge stvari,druge vrste proizvoda svojih proizvedenih u SLO i drugdje. Mega služi kao...potrčko. Skupi su i Nekonkurentni. Imaju kvalitetu doduše ali cijenom neopravdano. Zatvarač proizveden u Italiji čak i kvalitetniji ali je jeftiniji...To nebi bio apsurd da tamo plaća nije najmanje 1x viša nego u HR....Tehnološki su napredniji i zato mogu ponuditi povoljniju cijenu. Šteta,imaju brand još uvijek ali ga crpe dok ne iscrpe i dok ne crkne do kraja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare