To je to što me zanima!

Znoje vam se noge? Problem riješite kupkom od ružmarina

Stopala nas nose kroz život tijekom kojega propješačimo u prosjeku 160.000 kilometara, pa doista zaslužuju pomnu njegu. Donosimo savjete za njegovane noge
Vidi originalni članak

Piling će sve zagladiti

Prije nanošenja kreme za stopala dobro je napraviti piling koji će zagladiti i omekšati grubu kožu. Piling nanesite na vlažna stopala jednom ili dvaput na tjedan, nježno masirajte kružnim pokretima i zatim isperite. Stopala će uživati u nježnu pilingu od samljevenih koštica marelice, a čest je dodatak pilinzima i eterično ulje lavande koje opušta i pročišćuje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Opuštajuća kupka od ružmarina

Eterično ulje ružmarina omiljen je sastojak u kupkama za stopala zato što pospješuje cirkulaciju, smanjuje natečenost, daje nogama osjećaj lakoće i prirodni je antiseptik. Odlična je kombinacija ružmarina s eteričnim uljem čajevca koje također djeluje antiseptički. Takve prirodne kupke pomažu i protiv prekomjerna znojenja nogu.

Masaža kad god poželite

Odlično je rješenje za kućnu njegu vodeni masažer u obliku kadice. Tako stopala možete “bućkati” kad god poželite, a da pritom možete čitati knjigu, telefonirati, gledati televiziju... Vodeni masažer je uređaj koji masira stopala s pomoću “rolera” i vode te tako potiče cirkulaciju, uklanja umor i bol. Odlična je priprema za pedikuru. Na tržištu se nude masažeri s izborom različitih vrsta masaže, npr. masaža vodenim mjehurićima, vibracijska masaža i slično.

'Omekšivači' tvrde kože

Suhu i zadebljanu kožu na stopalima najbrže omekšavaju kreme s visokom koncentracijom hidratantnih sastojaka među kojima se ističe urea - tvar koja je i prirodno prisutna u organizmu. Urea na sebe veže vodu, pa je idealan dodatak kremama za stopala koja su sklona isušivanju. Kreme s visokim udjelom uree oporavljaju stopala već za tri do četiri dana.

OBRATITE PAŽNJU Stopala kao ogledalo zdravlja: Miris i rane znak su dijabetesa

Prštava svježina

Za neugodan miris stopala najčešće su 'krive' neprikladna obuća i nedovoljna njega. Birajte obuću od kvalitetnih materijala u kojima stopala mogu disati te ih održavajte čistima i njegovanima. Protiv neugodna mirisa pomažu posebni sprejevi koji dezodoriraju, smanjuju znojenje i održavaju cjelodnevnu svježinu.

Alat za pedikuru

Stopala je najbolje njegovati nakon kupanja jer tada koža omekša. Za odstranjivanje tvrde kože nude se strugalice i rašpice, a tu su i praktične japanke za pedikuru, grickalice za nokte... Za udobniji hod na visokim petama u obuću se mogu umetnuti posebni jastučići za stopala.

PRSTI 'PRIČAJU' Bacite pogled na stopala: Ona puno govore o vašoj osobnosti

Stopala su zrcalo zdravlja

Imate li problema sa stopalima, provjerite svoju obuću i hod. Prema potrebi se savjetujte s ortopedom o nošenju uložaka. Ne zanemarujte simptome kao što su trnci, žarenje i bolovi u stopalima; crvenilo, oticanje, vrlo suha i(li) oštećena koža koja ne zacjeljuje... jer to mogu biti simptomi različitih bolesti. Svakako se obratite liječniku ako imate gljivične infekcije stopala jer su zarazne i moraju se prikladno liječiti. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 24.10.2019.

    lagano i dobro za stopala

Komentiraj...
Vidi sve komentare