To je to što me zanima!

Žuta, narančasta i zelena - naj ljetne boje, nosite ih i na licu...

Njegujte se voćem: Vitamin C najbolji je saveznik protiv bora, voćna eterična ulja tjeraju depresiju, a citrusi vladaju i ljetnim make-upom, slobodno eksperimentirajte
Vidi originalni članak

Kada se živa u termometru popne iznad 30, mnoge žene omiljene mirise vanilije i kokosa vole zamijeniti osvježavajućim notama citrusa. Odavno su poznati po ljekovitosti, a eterična ulja iz korice ove skupine voća uklanjaju depresiju, razbuđuju i podižu raspoloženje. 

Upravo zato su ljeti omiljeni mirisi koji sadrže note naranče i limuna. Pitate li dermatologe, većina njih će se složiti kako je vitamin C, kojim obiluju agrumi, najbolji saveznik u borbi protiv bora. Osim što štiti kožu od slobodnih radikala, izbjeljuje pigmentacijske mrlje, potiče proizvodnju kolagena što kožu čini čvršćom, smanjuje iritacije te potiče samozacjeljivanje kože. 

Ako upotrebljavate serume s vitaminom C, pripazite samo da na kožu nanesete visok zaštitni faktor - u suprotnome možete lakše dobiti opekline jer je koža osjetljivija. Citrusi vladaju i ljetnim make-upom jer žuta, narančasta i zelena su boje koje obožavamo u najtoplije doba godine. 

I dok je narančasti ili koraljni ruž postao obvezan u svakoj kozmetičkoj torbici, zelena i žuta sjenila još su rezervirana samo za najhrabrije jer plijene pozornost gdje god se pojavite. No potez zelenim tušem ili olovkom može biti decentan način na koji možete nositi ovaj trend, čak i kada se ne usudite nositi zeleni smokey.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • boba555 16.08.2015.

    Volim voćne boje

  • piksa123 15.08.2015.

    meni je najbolje kad cura ima nesto bijeloga na licu...

  • mily 15.08.2015.

    što manje šminke, a odjeća, to su bijela i sve svijetle pastelne boje. To su moje ljetne boje. Tamne boje ostavljam za hladnije dane:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare