To je to što me zanima!

Fini i dragi blagdanski kolačići: Zvjezdice s cimetom i limunom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U bjelanjak i limunov sok dodaje se žlica po žlica šećera u prahu da ne bi nastale grudice. Ako vam se tijesto lijepi u smjesu dodajte još mljevenih badema i lješnjaka
Vidi originalni članak

Priprema:

U bjelanjke umiksajte svježe iscijeđeni limunov sok. Postupno umiksavajte šećer u prahu dok ne dobijete čvrsti snijeg. Odvojite jedan manji dio za kasnije ukrašavanje. U snijeg umiksajte redom brašno, mljeveni cimet, vanilin šećer i mljevene bademe. Kada ste dobili jednoličnu smjesu, zamotajte je u plastičnu foliju i ohladite 1 sat u hladnjaku. 

Ohlađenu smjesu (tijesto) prebacite na radnu površinu koju ste posipali mljevenim bademima i razvaljajte na debljinu 1 cm. Utiskivanjem kalupa u tijesto formirajte željeni oblik kolačića te ga prebacite na lim za pečenje na koji ste prethodno položili papir za pečenje. Postupak ponovite dok ne iskoristite sav materijal. Snijegom (koji ste prethodno odvojili), premažite kolačiće po površini i pecite ih u pećnici 30-ak minuta na 150 stupnjeva.

Cijeli recept sa sastojcima pogledajte na Kuhari.com. U suradnji s portalom Kuhari.com redovito objavljujemo video recepte, a sve božićne recepte potražite u našem blagdanskom specijalu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Oliva23 20.02.2012.

    odlicni su!

  • drug Tito_1 15.01.2012.

    fino,mljac...

Komentiraj...
Vidi sve komentare