To je to što me zanima!

Ako ne pronađu vlasnike ovim psima ostalo je 6 dana života

U ponedjeljak 30. rujna šest pasa koji se trenutno nalaze u sisačkom skloništu, ako ne pronađu vlasnike bit će eutanazirano. Traže se privremeni ili stalni udomitelji
Vidi originalni članak

Putem naše Facebook stranice čitateljica  Marija zamolila nas je za pomoć u spašavanju šest pasa kojima, ako hitno ne pronađu vlasnika prijeti eutanazija.  Zainteresirani udomitelji mogu se javiti na broj telefona 09771855859  ili putem e-maila: ljubimci@24sata.hr

Njezinu poruku prenosimo u cijelosti.

Psi su dovezeni iz Gline, po nalogu veterinarske inspekcije, prije četiri mjeseca. Svi su imali istog vlasnika, cijepljeni su i čipirani.

 Objavljivanje i oglašavanje njihovih slika nije pomoglo oko udomljavanja. Zato smo s vlasnikom skloništa, gosp. Bugarinom, dogovorili da ih kastrira i sterilizira, nadajući se da će udomljenja zbog toga ići brže, ali opet ništa. 

Organizirali smo Dan otvorenih vrata skloništa, udomljena su dva psa, ali niti jedan od njih nije iz ove skupine najkritičnijih. 

Mi od njih ne želimo i nećemo dići ruke, ali za to nam treba Vaša hitna pomoć. Javite se kao privremeni ili stalni udomitelji, pokušajte Vi pronaći privremene ili stalne udomitelje, dijelite njihove slike i objave.

Ovi psi su prekrasni, mazni, mirni, dobri, zahvalni...

Kao što smo već napisali, cijepljeni, čipirani i kastrirani odnosno sterilizirani. Nemamo vremena i ne želimo, a to i Vas molimo, sad voditi rasprave da li ih smiju uspavati ili ne i zašto to rade ako smo se prije nekoliko mjeseci dogovorili drugačije. Oni se za te pse nemaju od koga naplatiti, a istovremeno im zauzimaju mjesto za nove kojih na ulicama ima sve više. 

Ako mislite da možete pomoći na bilo koji način učinite to, mi se s tim problemom borimo jako dugo, kontaktirali smo puno ljudi, mišljenja o tome su podijeljena i bez obzira na to što je naš stav da ti psi ne podliježu zakonskom roku od 60 dana kada mogu biti uspavani, jer imaju svog vlasnika, TO NEĆE SPRIJEČITI NJIHOVU EUTANAZIJU.

U ponedjeljak, 30. rujna, njima je zadnji dan života kada će vidjeti svoje prijatelje u skloništu i zauvijek zaklopiti svoje oči iz kojih isijava toliko ljubavi da mogu obasjati cijeli svijet. 

Pomozimo im zajedno! Dajmo im šansu da nađu svoje ljude i pokažimo  da i mi imamo ljubavi te da je znamo dati kad se to od nas najviše očekuje! Ako ih želimo spasiti moramo djelovati ODMAH, SADA, SVI ZAJEDNO!!!!

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MaliBobo 30.09.2013.

    apsolutno sam protiv ubijanja pasa, svih, ali isto tako ne kužim kog vraga si dajete za pravo seruckati o rasnim psima- jel oni nisu živa bića ili možda nemaju oči kojima gledaju vlasnika??? ili možda oni JESU krivi za to što imaju pedigre?! imala sam 2 rasna psa i 2 udomljena i konkretno mogu dati primjer da mi je iskustvo s "razmaženim rasnim" psima bilo puno bolje nego s ona 2 udomljena, kad se već želite loviti i uspoređivati. uostalom moje je pravo ukoliko želim i da cijelu plaću potrošim na pse s pedigreom i nemam se oko toga kome i zašto pravdati. a svega ovoga ne bi bilo kada bi se pametni vlasnici kuja udostojili sterilizirati svoje ljubimice.

  • GabrijelaKaračić 27.09.2013.

    jeste normalni da ubijete pse ubij te sami sebe

  • anamiss 26.09.2013.

    Ubijati pse koji nisu krivi ni za što i koji žele živjeti i pružati ljubav i zahvalnost ljudim, a neki kupuju pse za 5000 kn. Žalosno! Razlika između mješanca i rasnog psa je u tome što mješanci pružaju puno više ljubavi i zahvalnosti nego razmaženi rasni psi. Nešto strašno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare