To je to što me zanima!

Boo dobio konkurenciju! Da li je ovo najslađi pas na svijetu?

Pasmina se zove Cava-poo-Chon, a nastala je križanjem Cavalier King Charles španijela, bišona i pudlice. Osim kao klasični ljubimc koriste se i kao psi terapeuti
Vidi originalni članak

Linda i Steve Rogers, vlasnici uzgajivačnice timshellfarm.com iz Arizone uspjeli su u onome što uzgajivači širom svijeta ne uspijevaju već desetljećima. 

Prema pisanju dailymail.co.uk stvorili su idealnu pasminu psa koja je prema njihovim tvrdnjama izrazito zdrava, pametna i uvijek mladenačkog izgleda.

 Naime, iako može živjeti duže od 20 godina psi bez obzira na godine uvijek izgledaju kao štenci. Također, riječ je o hipoalergenim psima što znači da su savršen izbor za vlasnike alergične na dlaku.  

Pasmina se zove Cava-poo-Chon, a nastala je križanjem Cavalier King Charles španijela, bišona i pudlice. Prema riječima obitelji Rogers osim kao klasični ljubimci ovi psi se koriste i kao terapeuti u staračkim domovima i bolnicama.

Cijena? 

Od dvije do 3500 dolara.

Što kažu stručnjaci?

Darlen Arden, certificirana konzultantica za ponašanje pasa osudila je sve koji raznim trikovima pokušavaju privući kupce i prodati im pse poput navedene 'pasmine', ali i primjerice Booa - najslađeg psa na svijetu. Tvrdi da su takvi psi često imaju zdravstvene probleme koje veterinari ne poznaju dovoljno. 

Američki kinološki savez pasminu nije priznao jer tvrdi kako nije riječ o novoj pasmini, već o križancima već postojećih pasmina.

Zaključak:

Pas Boo dobio je konkurenciju. U to smo sigurni, ali ...

Pročitajte članak o prodaji lažnih  Boo pasa 

Pozivamo vas da pse ne kupujete samo zato što su trenutno popularni, već zato što zaista volite životinje. Kada kupujete psa pazite od koga kupujete, a ako nemate novaca uvijek možete udomiti psa.

Izračunajte koja vam pasmina najviše odgovara - ODABERI PSA

Pasmine pasa - zanimljivosti

Idi na 24sata

Komentari 5

  • MarijaIvoš 25.11.2013.

    ...ovaj slatkiš Cava kojeg su klonirali... baš je isti kao moj neklonirani Gigi,mješanac, kojeg ja sa zločkastim zadovoljstvom vrsnim znalcima pasmina predstavljam kao čistoktrvnog ruskog perzijanera.. pa se onda oni dive jer,kao i nisu nikad čuli za tu pasminu..bolesni snobovi..pa i niste,kažem,kad je to jedini primjerak u Hrvatskoj..toliko da se zna..idu mi na jetra čistunci koji priznaju samo pse sa rodovnicima...jer je to HAJ..a ostale, divne ljudske pasje prijatelje ,mješance, gledaju s podsmjehom..a oni uvijek prepuni ..ljubavi..

  • Lorena34 21.11.2013.

    Ma slatki su oni, ali koliko ima BESPLATNIH pasa po azilima koji su ouno slađi.... Također, mislim da se profesionalnom novinaru ne smije dogoditi pogreška poput počinjanja pitanja s "Da li je" ... Sramota!

  • Timmy2 21.11.2013.

    Slatki su definitivno.Meni je najslađi na svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare