To je to što me zanima!

Daddy i Junior: Zanimljivosti o pit bullovima Cesara Millana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Cesar Millan veliki je obožavatelj pit bullova, a u Zagrebu možemo očekivati dolazak Juniora. Nasljednika njegovog Daddyja, pit bulla koji je uginuo prije četiri godine
Vidi originalni članak

Iako su od njegove smrti prošle četiri godine, a u međuvremenu je nabavio i novog pit bulla Cesar Millan nikad nije, ( a vjerojatno i neće) preboljeti smrt najdražeg ljubimca - psa Daddyja.

Cesarov prijatelj i poslovni partner

Iako ga mnogi nazivaju Cesarovim psom, manje je poznato da je Daddy u početku bio u vlasništvu američkog repera Redmana. 

Poput mnogih ljubimaca poznatih osoba i on je po preporuci došao do Cesara kako bi ga rehabilitirao i čuvao dok pjevač nastupa. Formalno, Cesar je njegov vlasnik postao tek nakon deset godina kad je pas obolio. 

Neformalno, njih dvoje bili su nerazdvojni oduvijek, od kad je pas s četiri mjeseca života došao kod Cesara. Bio je njegov prijatelj, mentor i terapeut.

Daddy je kako sam Cesar ističe od početka bio njegova desna ruka, suradnik u rehabilitaciji pasa različitih veličina i pasmina, posebno onih agresivnih. 

- Čovjeka možete prevariti, ali psa ne - rekao je jednom prilikom Cesar opisujući poslovni odnos s Daddyjem.

Naime, pas mu je pomagao kod sklapanja poslova. Poslovni partneri koji su željeli surađivati s Cesarom prije sklapanja posla morali su doći u njegov Centar za psihologiju pasa. 

Dočekivao ih je tamo Daddy. Ako bi Cesar na njemu primijetio negativnu reakciju od posla ne bi bilo ništa. 

- Nikad nisam imao psa poput njega. Kad su moji klinci, Andre i Calvin bili mali znao sam da ih mogu ostaviti same s njim da se zajedno zabavljaju. Mom sinu pomogao je naučiti hodati, a ako je jedan od dječaka pao pas je odmah bio pored njega, ližući provjeravao da li je sve u redu - objašnjava Cesar svoj odnos s Daddyjem.

Daddy uginuo sa 16 godina

U zasluženu mirovinu otišao je s 14 godina. Bolovao je od karcinoma protiv kojeg se borio kemoterapijama.

Simpatični pit bull svijetlo smeđe boje poznat po mirnom temperamentu i toleranciji uginuo je 19. veljače 2010. u 16. godini života. 

Priča o Junioru

Kao kućni ljubimac naslijedio ga je Junior, također pit bull kojeg vrlo vjerojatno možemo očekivati u Zagrebu

- Kad je došlo vrijeme da uzmem novog pit bulla zajedno s Daddyjem otišao sam kod prijatelja čija se ženka pit bulla okotila. Moju pažnju odmah je privuklo štene, potpuno sivo s malo bijele boje na prsima. Podsjetilo me na Daddyja dok je također bio štene - objašnjava Cesar svoj prvi susret s Juniorom.

Naravno i on prije nego je osvojio Šaptača psima morao je dobiti Daddyjev blagoslov. I dobio ga je.

- Nisam mogao vjerovati kako je sve dobro prošlo. Štene je odmah spustilo glavu, pokorno dopuštajući da ga Daddy ponjuši. Ubrzo štene ga je počelo slijediti, a Daddy ga je prihvatio. Bilo je to kao da mi je rekao: 'On će bit jednako dobar kao ja' - nastavlja Cesar.

Dodaje kako je Daddy od prvog dana svog nasljednika učio svemu što zna kako bi postao njegova dostojna zamjena. Primijetio je to i Cesar Millan koji kaže da je Junior poput svog psećeg mentora miran i pokazuje zrelost kod rehabilitacije drugih, posebno agresivnih pasa. 

Dio njegovog umijeća moći ćete vidjeti i u Zagrebu.

Do tog trenutka pozivamo vas da pratite zanimljivosti o Cesaru Millanu

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare