To je to što me zanima!

Pet savjeta kako ukloniti dlake ljubimaca s odjeće i namještaja

Psećih i mačjih dlaka najlakše se riješiti ograničavanjem kretanja i zabranama penjanja na namještaj. Budite dosljedni i ljubimca na to učite od najranije dobi
Vidi originalni članak

Tužan je dom koji nema psećih i mačjih dlaka! Poznata je to izreka među vlasnicima kućnih ljubimaca koja najbolje opisuje jedan od gotovo neizbježnih problema koji dolazi u paketu sa psom i mačkom. 

Koliko god se trudili dlaka će uvijek biti, a najviše po tepisima, namještaju i naravno odjeći koja što je tamnije boje, dlake će biti vidljivije. U današnjem članku 'objavljujemo rat' dlakama i donosimo pet savjeta kako ih se najlakše riješiti:

 Ne čekajte sutra! Čim primijetite ispadanje dlake bacite se na posao. Redovito četkajte vaše ljubimce, a savjetujemo vam da to obavezno radite izvan doma. Ako to radite u stanu/kući obavezno ga nakon četkanja usisajte! Koliko često četkati ljubimca ovisi o pasmini, ali generalno pravilo je da se kratkodlaki psi i mačke četkaju jednom tjedno, dok većinu srednje i dugodlakih ljubimaca treba četkati svaki dan.

 Ako ne želite da dlake imate po cijelom stanu životinjama ograničite kretanje u prostorijama koje želite zaštititi odnosno zabranite penjanje na fotelje, trosjede i ostali namještaj. Budite dosljedni i ljubimca na to učite od najranije dobi! 

Savjet broj dva u praksi  je teško provesti u djelo jer kako odoljeti ljubimcu kada vas pogleda svojim tužnim očima i 'zamoli' na malo maženja dok vi gledate televiziju. Zato na namještaj stavite prekrivač na koji će se skupiti dlake. Dlake će se probiti ido namještaja i vaše odjeće, ali u puno manjoj količini. Također, prekrivač čete lakše istresti i/ili oprati od primjerice tapeciranog trosjeda.

Prije usisavanja tapecirani namještaj obavezno iščetkajte ili se poslužite starim trikom s gumenim rukavicama koje  lagano namočite u vodu i lagano prijeđite preko namještaja.

 Dlake će se zalijepiti za rukavicu koje nakon toga isperite,  a postupak ponavljajte,  dok god dlake vidite. Danas na tržištu postoje i rukavice namijenjene za sakupljanje dlaka. Što god koristili na kraju  namještaj obavezno usisajte. Umjesto tapeciranog namještaja kupujte kožni odnosno od imitacije kože jer isti se lakše čisti!

Dlake s odjeće najlakše je skinuti pomoću kupovnih rola s ljepljivim trakama namijenjenih za skidanje dlaka, a pomoći može i selotejp kojeg nalijepite na mjesto gdje se dlake nalaze i povucite. 

Pozivamo da s nama podijelite svoje trikove kako se riješiti životinjski dlaka s namještaja i odjeće?!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ilmare 15.11.2012.

    Šta nje vama? Kupujte kožni namještaj? nema tog namještaja kojeg nisu moje mace izgreble,bilo prave,umjetne kože,tapecirung,,,, slušale su me samo kad bih bila prisutna, a kad bi radila ,one su bile gospodarice stana...

  • TAJANA ŠTRBAC 12.11.2012.

    Bojim se da svog tornjaka ni ne mogu češljati u kući :D borba je to kad se počne linjat bez, obzira na svakodnevo češljanje :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare