Obavijesti

Ljubimci

Komentari 2

Pet savjeta kako ukloniti dlake ljubimaca s odjeće i namještaja

Pet savjeta kako ukloniti dlake ljubimaca s odjeće i namještaja
3

Psećih i mačjih dlaka najlakše se riješiti ograničavanjem kretanja i zabranama penjanja na namještaj. Budite dosljedni i ljubimca na to učite od najranije dobi

VIDEO

Tužan je dom koji nema psećih i mačjih dlaka! Poznata je to izreka među vlasnicima kućnih ljubimaca koja najbolje opisuje jedan od gotovo neizbježnih problema koji dolazi u paketu sa psom i mačkom. 

Koliko god se trudili dlaka će uvijek biti, a najviše po tepisima, namještaju i naravno odjeći koja što je tamnije boje, dlake će biti vidljivije. U današnjem članku 'objavljujemo rat' dlakama i donosimo pet savjeta kako ih se najlakše riješiti:

 Ne čekajte sutra! Čim primijetite ispadanje dlake bacite se na posao. Redovito četkajte vaše ljubimce, a savjetujemo vam da to obavezno radite izvan doma. Ako to radite u stanu/kući obavezno ga nakon četkanja usisajte! Koliko često četkati ljubimca ovisi o pasmini, ali generalno pravilo je da se kratkodlaki psi i mačke četkaju jednom tjedno, dok većinu srednje i dugodlakih ljubimaca treba četkati svaki dan.

 Ako ne želite da dlake imate po cijelom stanu životinjama ograničite kretanje u prostorijama koje želite zaštititi odnosno zabranite penjanje na fotelje, trosjede i ostali namještaj. Budite dosljedni i ljubimca na to učite od najranije dobi! 

Savjet broj dva u praksi  je teško provesti u djelo jer kako odoljeti ljubimcu kada vas pogleda svojim tužnim očima i 'zamoli' na malo maženja dok vi gledate televiziju. Zato na namještaj stavite prekrivač na koji će se skupiti dlake. Dlake će se probiti ido namještaja i vaše odjeće, ali u puno manjoj količini. Također, prekrivač čete lakše istresti i/ili oprati od primjerice tapeciranog trosjeda.

Prije usisavanja tapecirani namještaj obavezno iščetkajte ili se poslužite starim trikom s gumenim rukavicama koje  lagano namočite u vodu i lagano prijeđite preko namještaja.

 Dlake će se zalijepiti za rukavicu koje nakon toga isperite,  a postupak ponavljajte,  dok god dlake vidite. Danas na tržištu postoje i rukavice namijenjene za sakupljanje dlaka. Što god koristili na kraju  namještaj obavezno usisajte. Umjesto tapeciranog namještaja kupujte kožni odnosno od imitacije kože jer isti se lakše čisti!

Dlake s odjeće najlakše je skinuti pomoću kupovnih rola s ljepljivim trakama namijenjenih za skidanje dlaka, a pomoći može i selotejp kojeg nalijepite na mjesto gdje se dlake nalaze i povucite. 

Pozivamo da s nama podijelite svoje trikove kako se riješiti životinjski dlaka s namještaja i odjeće?!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume