To je to što me zanima!

Provalnik se našao 'oči u oči' s pit bullom! Susret je završio ...

U SAD-u je provedeno istraživanje kojim se željelo vidjeti kako se kućni ljubimci ponašaju u susretu s provalnikom! Na žalost vlasnika većina se ponašala prijateljski
Vidi originalni članak

Psi čuvari, barem prema definiciji trebali bi čuvati imovinu od neželjenih posjetitelja. Da li je to zaista tako? Ne bi li saznali odgovor na to pitanje novinari CBS Atlante udružili su se s lokalnim vlasnicima i profesionalnim trenerima za obuku službenih pasa. 

Posjet nezvanog gosta

Proveli su istraživanje kako se ponašaju lokalni psi kućni ljubimci kada na njihov teritorij uđe provalnik, kojeg je u ovom slučaju glumio profesionalac odjeven u zaštitno odijelo. Na žalost vlasnika, istraživanje je pokazalo da psi u većini slučajeva nisu reagirali kako bi trebali, naprotiv nakon početne treme neznanim gostima pokazali su sve svoje trikove. 

Britanski španijel Calico primjerice umjesto da zaštiti imovinu rado se odazvao provalnikovom pozivu ' na češkanje'. Za sve one koji pit bullove proglašavaju opasnim pasminama nažalost loša vijest. Bindi, engleski stafordski terijer ( pit bull) umjesto pokazivanja zuba provalniku je dao pseću pusu i pokazao mu sve svoje trikove. Rotvajler Roxie također je pokazao da ipak nije toliko opasan kako ga ljudi etiketiraju. 

Star, maleni 'džepni' mješanac nezvanog gosta također je izljubio, nakon čega ga je provalnik za nagradu 'ukrao'. Kevlar, njemački ovčar najpoznatija službena pasmina na svijetu koju koristi većina svjetskih vojski i policija lopova je prijateljski dočekao, dobro pronjuškao i pratio u stopu. Na kraju je pokazao svoje instinkte, ali na žalost svojih vlasnika vidjevši da dobro zaštićenom provalniku ne može ništa odjurio je glavom bez obzira.

Reakcija psa ovisi o kućnom odgoju

 Istraživanje je pokazalo, ono što svi vlasnici odavno znaju - da opasne pasmine ne postoje, već sve ovisi o odgoju pasa. Reakcije pasa kućnih ljubimaca iz ovog videa očekivane su i pokazuju da je riječ o socijaliziranim kućnim ljubimcima.

 Većina njih, da se obučavala za službene pse čuvare sasvim bi drugačije reagirala, ali tako istrenirani psi ne drže se kao kućni ljubimci, već ih se koristi u službene svrhe. U SAD primjerice postoje zaštitarske tvrtke koje obučavaju i iznajmljuju službene pse čuvare koji su, ako se s njima nestručno rukuje puno opasniji od bilo kakvog vatrenog oružja.



Idi na 24sata

Komentari 4

  • Marijana24_1 23.11.2012.

    hahha moja bi mu još i šapu dala

  • Malagarava_2 21.11.2012.

    hahah moj pas, takoder staffordshire terrier, je samo sedio pored kada nam je lopov iz auta u dvoristu krao novac i dokumente, moj pas je sedio i gledao i nije mu tocno bilo jasno sto da radi, a tek kada je lopov otisao onda je on poceo lajati.... hahah a susjedi nam ser..u imate krvolocnog i opasnog psa,,, hahah a boji se sam sebe

  • Gušter_1 20.11.2012.

    Ništa čudno,ti psi su kućni ljubimci,oni nisu istrenirani za napad.Njihovu reakciju uzrokuje prirodno ponašanje,znatiželja i instinkt za preživljavanje.Zato se drže dalje i samo idu malo istražiti provalnika,a onda ili se idu igrati ili pobjegnu(ovisi o tome koliko su društveni).

Komentiraj...
Vidi sve komentare