Obavijesti

Ljubimci

Komentari 4

Provalnik se našao 'oči u oči' s pit bullom! Susret je završio ...

Provalnik se našao 'oči u oči' s pit bullom! Susret je završio ...
5

U SAD-u je provedeno istraživanje kojim se željelo vidjeti kako se kućni ljubimci ponašaju u susretu s provalnikom! Na žalost vlasnika većina se ponašala prijateljski

VIDEO

Psi čuvari, barem prema definiciji trebali bi čuvati imovinu od neželjenih posjetitelja. Da li je to zaista tako? Ne bi li saznali odgovor na to pitanje novinari CBS Atlante udružili su se s lokalnim vlasnicima i profesionalnim trenerima za obuku službenih pasa. 

Posjet nezvanog gosta

Proveli su istraživanje kako se ponašaju lokalni psi kućni ljubimci kada na njihov teritorij uđe provalnik, kojeg je u ovom slučaju glumio profesionalac odjeven u zaštitno odijelo. Na žalost vlasnika, istraživanje je pokazalo da psi u većini slučajeva nisu reagirali kako bi trebali, naprotiv nakon početne treme neznanim gostima pokazali su sve svoje trikove. 

Britanski španijel Calico primjerice umjesto da zaštiti imovinu rado se odazvao provalnikovom pozivu ' na češkanje'. Za sve one koji pit bullove proglašavaju opasnim pasminama nažalost loša vijest. Bindi, engleski stafordski terijer ( pit bull) umjesto pokazivanja zuba provalniku je dao pseću pusu i pokazao mu sve svoje trikove. Rotvajler Roxie također je pokazao da ipak nije toliko opasan kako ga ljudi etiketiraju. 

Star, maleni 'džepni' mješanac nezvanog gosta također je izljubio, nakon čega ga je provalnik za nagradu 'ukrao'. Kevlar, njemački ovčar najpoznatija službena pasmina na svijetu koju koristi većina svjetskih vojski i policija lopova je prijateljski dočekao, dobro pronjuškao i pratio u stopu. Na kraju je pokazao svoje instinkte, ali na žalost svojih vlasnika vidjevši da dobro zaštićenom provalniku ne može ništa odjurio je glavom bez obzira.

Reakcija psa ovisi o kućnom odgoju

 Istraživanje je pokazalo, ono što svi vlasnici odavno znaju - da opasne pasmine ne postoje, već sve ovisi o odgoju pasa. Reakcije pasa kućnih ljubimaca iz ovog videa očekivane su i pokazuju da je riječ o socijaliziranim kućnim ljubimcima.

 Većina njih, da se obučavala za službene pse čuvare sasvim bi drugačije reagirala, ali tako istrenirani psi ne drže se kao kućni ljubimci, već ih se koristi u službene svrhe. U SAD primjerice postoje zaštitarske tvrtke koje obučavaju i iznajmljuju službene pse čuvare koji su, ako se s njima nestručno rukuje puno opasniji od bilo kakvog vatrenog oružja.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana