To je to što me zanima!

Šaptači životinjama: Oni šapću psima, mačkama i krokodilima

Cesar Millan najpoznatiji je 'šaptač' na svijetu. Uz njega postoje i drugi. Osim psima šapću i kućnim mačkama, divljim mačkama, krokodilima i drugim životinjama
Vidi originalni članak

O Cesaru Millanu poznatom 'šaptaču psima' zna se gotovo sve. Ako vam je nešto i promaknulo OVDJE se možete prisjetiti. 

Manje je poznato da osim njega na svijetu postoje i drugi 'šaptači'. Osim o psima šapću kućnim mačkama, lavovima, krokodilima i raznoraznim životinjama. Predstavljamo neke od njih:

Tko je pravi šaptač psima?

Pet godina prije Cesarovog TV showa Paul Owens izdao je dvije knjige: ‘ Šaptač psima’ (The Dog Whisperer) i ‘Šaptač štencima’ (The Puppy Whisperer). 

 U Americi, pogotovo među stručnjacima postao je popularan njegov nenasilan pristup odgoju pasa. Struka u Americi smatra ga originalnim šaptačem psima. 

Kyle Schwab, čije metode neodoljivo podsjećaju na one Cesara Millana specijalizirao se za 'šaptanje' opasnim pasminama poput pit bullova.

Šaptačica mačkama

Jeste li znali da osim šaptača psima postoji i šaptačica mačkama? Ona je Mieshelle Nagelschneider. O ponašanju životinja educirala se na Harvardu.

 Iako se pomaganjem mačkama koje imaju problema u ponašanju, posebno populariziranjem crnih mačaka bavi više od 20 godina, široj javnosti postala je zanimljiva tek nakon što je izdala knjigu 'Šaptač mačkama'. 

 Od tada često gostuje na mnogim američkim televizijama, a National Geographic o njoj je snimio i dokumentarni film.  

Šaptači divljim životinjama

Kevin Richardson bavi se malo većim mačkama poput tigrova, leoparda i hijena. Najpoznatiji je kao 'šaptač lavovima' s kojima je razvio neobičan način komunikacije. Koliko god nekome to izgledalo opasno, Richardson uživa u društvu lavova.  

Jednako kao Chito, ribar s Kostarike koji svakodnevno 'šapće' svom najboljem prijatelju, krokodilu Pochu kojeg je prije više od 20 godina spasio život. Danas su oboje turistička atrakcija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare