Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Šaptači životinjama: Oni šapću psima, mačkama i krokodilima

Šaptači životinjama: Oni šapću psima, mačkama i krokodilima
11

Cesar Millan najpoznatiji je 'šaptač' na svijetu. Uz njega postoje i drugi. Osim psima šapću i kućnim mačkama, divljim mačkama, krokodilima i drugim životinjama

VIDEO

O Cesaru Millanu poznatom 'šaptaču psima' zna se gotovo sve. Ako vam je nešto i promaknulo OVDJE se možete prisjetiti. 

Manje je poznato da osim njega na svijetu postoje i drugi 'šaptači'. Osim o psima šapću kućnim mačkama, lavovima, krokodilima i raznoraznim životinjama. Predstavljamo neke od njih:

Tko je pravi šaptač psima?

Pet godina prije Cesarovog TV showa Paul Owens izdao je dvije knjige: ‘ Šaptač psima’ (The Dog Whisperer) i ‘Šaptač štencima’ (The Puppy Whisperer). 

 U Americi, pogotovo među stručnjacima postao je popularan njegov nenasilan pristup odgoju pasa. Struka u Americi smatra ga originalnim šaptačem psima. 

Kyle Schwab, čije metode neodoljivo podsjećaju na one Cesara Millana specijalizirao se za 'šaptanje' opasnim pasminama poput pit bullova.

Šaptačica mačkama

Jeste li znali da osim šaptača psima postoji i šaptačica mačkama? Ona je Mieshelle Nagelschneider. O ponašanju životinja educirala se na Harvardu.

 Iako se pomaganjem mačkama koje imaju problema u ponašanju, posebno populariziranjem crnih mačaka bavi više od 20 godina, široj javnosti postala je zanimljiva tek nakon što je izdala knjigu 'Šaptač mačkama'. 

 Od tada često gostuje na mnogim američkim televizijama, a National Geographic o njoj je snimio i dokumentarni film.  

Šaptači divljim životinjama

Kevin Richardson bavi se malo većim mačkama poput tigrova, leoparda i hijena. Najpoznatiji je kao 'šaptač lavovima' s kojima je razvio neobičan način komunikacije. Koliko god nekome to izgledalo opasno, Richardson uživa u društvu lavova.  

Jednako kao Chito, ribar s Kostarike koji svakodnevno 'šapće' svom najboljem prijatelju, krokodilu Pochu kojeg je prije više od 20 godina spasio život. Danas su oboje turistička atrakcija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana