To je to što me zanima!

Smeta vas pseći izmet?! Niste jedini! Kako riješiti problem?

Pseći izmet odnosno njegovo nesakupljanje nije samo hrvatski problem. Vlasnika kojima je teško sagnuti se i pokupiti za svojim ljubimcem ima po cijelom svijetu
Vidi originalni članak

Nesakupljanje psećeg izmeta nije problem specifičan hrvatski problem. S neodgovornim vlasnicima bore se u cijelom svijetu. Španjolci su čini se pronašli rješenje.

Originalna kampanja

Čelnici Bruneta, gradića 20-ak kilometara udaljenog od Madrida u kojem živi 10 tisuća ljudi pokrenuli su marketinšku kampanju nakon koje su vlasnici masovno počeli sakupljati izmet svojih ljubimaca.

Kako piše telegraph.co.uk tim od 20-ak volontera patrolirao je ulicama grada i pratio šetače pasa. Kada bi primijetili vlasnika koji nije pokupio ljubazno bi mu pristupili i saznali njegovo te ime psa.

Izgubljeno vlasništvo

Pomoću tih podataka došli bi do adrese stanovanja na koju bi poslali preporučeni paket s natpisom: ' Izgubljeno vlasništvo'. Naime, gradić je to ima bazu podataka vlasnika ljubimaca koje je lagano identificirati.

Naravno, u paketu se nalazi pseći drek koji su umjesto njih sakupljali volonteri nakon kojeg bi isti pakirali i poslali vlasniku. I to nije sve. Dostavu i reakciju vlasnika snimali su kamerom. 

Kampanja nagrađena

Kampanju je osmislila agencija McCann, a osim što je u tjedan dana smanjila broj 'nagaznih mina' za čak 70 posto osvojila je i nagradu na oglašivačkom festivalu. 

U Hernani, također u Španjolskoj vlasti su pak prije dvije godine donijele podzakonski akt kojim su vlasnike ljubimaca prisilili da registriraju DNA svojih ljubimaca.

 Pomoću njega prate tko tko po parkovima i ulicama ne sakuplja izmet. Naravno, vlasnike zatim kažnjavaju. 

Zanima nas kako bi vi riješili problem i kaznili neodgovorne vlasnike pasa?

Pročitajte Bonton za vlasnike ljubimaca

Idi na 24sata

Komentari 6

  • o-o 27.08.2013.

    SOLIN 22.8.2013. grupa vlasnika pasa u kojoj se druzim, a koja i inace skuplja za svojim ljubimcima se organizirala: donjeli smo velike vrece za smece, rukavice i AKCIJA!!! na potezu od cca 300 m skupili smo 2 vrece od 120 litara psece kakice!!!, nesto sitnog i dosta krupnog otpada. sve je to trajalo sat vremena, nakon toga par pivica i veselo druzenje... izgleda da su i neki vlasnici koji inace nisu pokupili za svojim psima, potaknuti akcijom sad poceli cistiti.. ugl. dogovorili smo se da cemo jednom mjesecno i u buduce cistiti.

  • Arweni@ 07.06.2013.

    Joj, da hoće tako i kod nas napraviti i ja bih volontirala!!

  • DebeliMile 06.06.2013.

    @snjeguljac sve što navodiš točno je uz napomenu da nisu samo vlasnici pasa takvi... sve interesen kategorije su takve kao što navodiš... vozači misle da smiju parkirati gdje im se poželi, roditelji misle da je u redu nakon što premotaju malo bebu pelenu ostaviti na klupici u parku, pušači misle da je normalno bacati čikove na sve strane... i uvijek se govori o 'neodgovornim pojedincima' ...kada se sve zbroji ispada da su pojedinci ustvari u većini...odgovorni pojedinci koji imaju neku kulturu su u manjini

Komentiraj...
Vidi sve komentare